Риана отново в Топ 10 на Billboard Hot 100, Gotye с пореден исторически рекорд

Pinterest LinkedIn +

Месец след рилийза му, актуалният сингъл Where Have You Been от шестия студиен албум на Риана, Talk That Talk, намери място в челната десетка на официалния чарт за сингли на САЩ за първи път, с което 24-годишната поп звезда от Барбадос даде сериозна заявка за разбиването на няколко исторически рекорда.

Тъй като това е нейният 22-ри Tоп 10 сингъл в Billboard Hot 100, тя вече е само на крачка от позицията на Уитни Хюстън във вечната класация по този показател, оглавявана от Мадона с 38. На второ място са поставени Марая Кери и Джанет Джексън с по 27 всяка, а Хюстън е на трето с 23.

В допълнение към прогреса си в Hot 100, тази седмица Where Have You Been достигна най-високата си позиция и в Radio Songs, влизайки в Топ 10 с 64 млн. седмични импресии.

Така парчето стана 19-то в кариерата на Риана (и от старта на чарта през декември 1990 г.), достигнало челната десетка на тази класация, задминавайки Lil Wayne, който има 18 радио хита. Единствено Марая Кери има повече Топ 10 радио сингли, а именно 23.

Риана е пред Lil Wayne и във вечната класация за най-бързо трупане на Топ 10 сингли и отдавна е категоричен лидер в нея, като най-близката й конкурентка е Lady Gaga с едва 11 радио хита. Риана влезе за първи път в тази зона на класацията през юли 2005 г. с дебютния си сингъл Pon De Replay.

Where Have You Been е нейният втори сингъл от Talk That Talk, който намира място в челните редици на Hot 100, след пилотният сингъл We Found Love, който прекара десет седмици на върха на чарта. И двете песни са написани и продуцирани от шотландския диджей Кавлин Харис.

Миналата седмица бе историческа и за Gotye, който продължава да удържа преднината си пред Карли Рей Джепсън, макар авансът му все повече да се топи. Somebody That I Used To Know записа осма седмица на върха на Hot 100 и трета поред под No.1 в Radio Songs, като при това регистрира най-голямата си аудитория.

Със 145 млн. импресии за една седмица, парчето оглави вечната класация за най-слушан трак (на седмична база) на рок (според официалната класификация) изпълнител от мъжки пол. Payphone на Maroon 5 и Wiz Khalifa допълват челната тройка на Hot 100, която бе в същия вид и през последните две седмици.

Без промяна е лидерската позиция и в класацията за албуми, Billboard 200, след като нито един албум не успя да задмине продажбите на Born and Raised на Джон Майер, въпреки спада им от цели 70%. Най-успешен дебют регистрира Реджина Спектър с поставения на трето място What We Saw From the Cheap Seats. Вторият такъв е на Edward Sharpe and the Magnetic Zeros с Here.

Сподели.