RHCP наименуваха новия си аблум, издават го април 2006

Pinterest LinkedIn +

Деветият студиен албум на американската рок група Red Hot Chili Peppers ще се казва "Stadium Arcadium" и ще излезе през април 2006 г.

По време на церемонията по връчването на Video Game Awards, в която, заедно с вокалиста Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) се е включил като презентър, басистът на RHCP, Майкъл Балзари (Michael Balzary) - по-известен като Флий (Flea), е казал:

"Това е много откровена музика и чувствам, че преминахме на едно следващо ниво като творци. Вложихме всичко от себе си в този албум."

Работата по "Stadium Arcadium" е свързана с повече от половин година писане на музика и репетиции, заедно с продуцента Рик Рубин (Rick Rubin). Настоящият етап от нея е по миксирането на записания материал.

"Записахме огромно количество музика", разказва Флий. "Толкова сме навътре, че ми е трудно да погледна отстрани и да кажа как я възприемам, но всички мислим, че това е най-доброто, което сме правили в живота си".

Албумът ще се появи близо четири години след рилийза на последния към момента албум на групата "By the Way", едноименният сингъл от който, както и парчето "Can't Stop", достигнаха първо място в американската класация за модерен рок.

Сподели.