Ремастерирана версия на Crysis излиза за конзолите през октомври

Pinterest LinkedIn +

Предшественикът на един от най-касовите шутъри от първо лице на 2011 г. – Crysis 2, ще бъде издаден за първи път за Xbox 360 и PlayStation 3 през октомври т. г. в ремастерирана версия, обявиха създателите на поредицата - немското студио Crytek.

Новината не е напълно неочаквана, тъй като още преди два месеца ESRB актуализира информацията за Crysis с рейтинги за конзолите на Sony и Microsoft. Техните потребителите "от години" пледират за конзолни портове на Crysis, "и преди известно време ние се заехме тайно с разработката им", коментира новината изпълнителният директор на Crytek, Cervat Yerli.

Дебютният трейлър на Crysis for PS3 & Xbox 360 представя ремастерираната визия на играта с геймплей кадри, издадена първоначално единствено за PC през 2007 г. Пак той информира, че графиката ще бъде преработена с допълнителни ефекти, а нaнокостюмите ще имат допълнителни контроли.

Подобно на Crysis 2, конзолният римейк на оригиналната игра ще поддържа стереоскопично 3D изображение, което подхранва спекулациите, че той се разработва върху последното поколение енджин на Crytek - CryEngine 3, чието SDK бе издадено за безплатен даунлоуд в средата на август т. г. Месец по-рано излезе и Mod SDK версия на CryEngine 3, предназначена специално за генерирането на потребителски карти, модове и съдържание за Crysis 2.

Сподели.