Религията Metal Hammer присъди тазгодишните "Golden Gods Awards"

Pinterest LinkedIn +

В понеделник, 13.07.05, на специална церемония в лондонската зала Астория, бяха раздадени Наградите Metal Hammer Golden Gods Awards.

"Златни богове" са годишни награди на едно от най-утвърдените списания за хард-рок и хеви музика - Metal Hammer.

Титаните от класиката в жанра - Anthrax, са били хедлайнери на шоуто, а освен тях наживо са забили финландците Nightwish, американците Shadows Fall и Trivium, и британците Bullet For My Valentine, съобщава Metalhammer.co.uk.

Anthrax и Nightwish, са били и сред наградените - първите за "Най-добра метъл група", а вторите с еквивалента на "най-добър дебют". Награда за най-добра група наживо взеха Slipknot, а за най-добър албум, според феновете на Metal Hammer - "Angel Of Retribution" на Judas Priest. Наградата "Златен Бог" тази година отиде при Леми (Lemmy Killmister).

Сред наградените в останалите 12 категории са Meshuggah/Mastodon, Zakk Wylde, Black Sabbath и лейбълът Roadrunner, чиите артисти са едни от най-популярните имена на класическия и "NU" метъл: 36 Crazyfists, Chimaira, Coal Chamber, Cradle Of Filth, Machine Head, Soulfly, Type O Negative и мн.др.

Победителите в отделните категории са определени от феновете на музиката, списанието и неговия официален сайт, в който има пълен списък на победителите и подробности за Golden Gods Awards. Британската телевизия ITV1 ще излъчи запис от церемонията на 6 юли, в полунощ.
Сподели.