Metallica и Trent Reznor също помагат на Африка

Pinterest LinkedIn +

Metallica, Rob Zombie, System of a Down и Трент Резнър (Trent Reznor) са само част от звездите, които са дарили редки предмети или такива с автограф за онлайн търг.

Waxploitation Inc. се случва за втори пореден път и е насочен към подпомагане на жертвите на "етническото прочистване" в Судан.

"Научихме много, откакто направихме първия си търг по-рано тази година", разказва Джеф Антеби (Jeff Antebi), основател и творчески директор на Waxploitation. "Този път се стремим не просто към набиране на средства за организациите за подпомагане. Искаме да направим и национална петиция, в която да фигурира изискване към Сената и Белия дом да предприемат решителни действия срещу правителството на Судан.

Сякаш всеки път, когато е дошъл моментът най-сетне да се обърне внимание на този ужас, нещо го засенчва в медиите. Така че ние смятаме лично да привлечем вниманието на хората и да създадем начини те да могат да предприемат реални действия."

По-рано тази година Waxploitation издаде CD под заглавие "Genocide in Sudan", в което участваха Gorillaz, System of a Down, Jurassic 5, Danger Mouse & Murs, Thievery Corporation и мн. др. Приходите от продажбата на диска и от първия търг в помощ на Судан достигнаха над 10 000 долара, които бяха дарени за подпомагане на Судан и Чад.

 

Сподели.