Metallica ще подгряват за Rolling Stones

Pinterest LinkedIn +

Metallica ще бъдат специални гости на двете шоута на The Rolling Stones в Сан Франциско през ноември, съобщава Reuters.

Билетите за първия съвместен концерт на динозаврите на рока и чудовищата на метъла вече са напълно разпродадени. Тези концерти на The Rolling Stones са част от турнето-промоция на новия им албум "A Bigger Bang", чийто рилийз ще се състои на 5 септември; те ще се състоят на 13 и 15 ноември на стадиона SBC Park. За подгряващи групи на другите концерти от турнето си рок-динозаврите са поканили такива разнообразни изпълнители като The Black Eyed Peas, Maroon 5, Pearl Jam, Джос Стоун (Joss Stone) и Бек (Beck).

"По време на нашата кариера сме имали невероятната възможност да свирим с повечето музиканти, чиято музика ни е вдъхновявала, докато прохождахме в музиката", казва барабанистът на Metallica Ларс Улрих (Lars Ulrich). "Сред тях са AC/DC, Deep Purple и Iron Maiden. Единствената група, с която никога не сме излизали на една сцена, но много сме искали да го направим - това са Rolling Stones".

"Да излезем на сцена заедно с тях, при това в родния ни Сан Франциско - това е огромна чест и привилегия за нас," продължава Ларс. "Мисля, че ще се получи много яко, още повече, като се има предвид, че не сме се появявали като "специални гости" от 1992 година! Това шоу ще ни помогне да презаредим батериите си и да се приготвим за новата фаза в развитието на Metallica."

Сподели.