Режисьорите на "Откраднат живот" снимат филм за Пловдив през юни

Pinterest LinkedIn +

През юни започват снимките на първите филми от поредицата "КИНОПЛОВДИВ" – 7 късометражни филма, вдъхновени и посветени на града под тепетата. Режисьорските екипи започват този петък, а проектът е част от програмата "Пловдив – европейска столица на културата 2019".

Режисьорът Павел Г. Веснаков ("Чест", "Зевс", "Откраднат живот") е в Пловдив и заедно с екипа си е на финалната права преди започване на снимки по филма си "Химера", които стартират този петък, 15-ти юни. За три снимачни дни екипът ще заснеме историята за шофьор, който намира митично създание в задния двор на блока си. След като разбира, че полицията не може да му помогне, е принуден да се обърне към Бог. Актьорските роли са поверени на Георги Иванов, Йоана Буковска-Давидова, Даниел Рашев и Иван Пасков, а оператор е Орлин Руевски.

Тандемът Петър Вълчанов и Кристина Грозева ("Урок", "Слава") показват Пловдив през детските очи на Тео, която израства в Града на тепетата. "Тео, която живее на покрива" ще бъде заснет на покрив в близост до паметника "Альоша" от 23-ти до 27-ми юни, с актьорски детски състав предимно от Пловдив – родния град на оператора Кирил Проданов и на режисьора Петър Вълчанов.

Двата режисьорски екипа прекараха по месец в града, за да съберат истории, да се срещнат с местни герои, да изберат подходящи локации и да уловят специфичната атмосфера на града. 

Останалите пет късометражни ленти, с които всички филми правят общ филм-омнибус, посветен на Пловдив, ще се снимат през лятото в Града на тепетата. Очаква се пълнометражният филм да е завършен до края на годината и да има премиера през март 2019 г.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.