Режисьорът на "Властелинът на пръстените" снима нова версия на "Кинг Конг"

Pinterest LinkedIn +

На 14 декемри 2005, в световните киносалони ще влезе римейкът на легендарната лента "Кинг Конг" (King Kong), дело на Universal Pictures и най-известният новозеландец - Питър Джаксън (Peter Jackson).

Няколко месеца след началото на снимките, в понеделник NBC ще излъчи първи официален трейлър на новия "Кинг Конг".

След като филмът му по романа на Толкин "Властелинът на пръстените" (Lord Of The Rings) взе почти всички възможни награди и се записа в повечето "за-всички-времена" класиции, Питър Джаксън дава заявка за втора страница в историята на световната кинематография. Отново с помощта на последните технологии, той се е заел с режисурата на една от най-известните версии на безсмъртната приказка за красавицата и звяра. Неговият преразказ на историята, ситуирана сюжетно в мистериозните и опасни джунгли на Острова на Черепа, а практически - в Нова Зеландия, обещава да се превърне в уникална и спираща дъха творба.

Сценарият на "Кинк Конг" отново е дело на екипа, създал този на трилогията за Фродо Бегинс, Гандалф и компания, а именно самият Питър Джаксън, съпругата му Фран Уелш (Fran Welsh, с общо 6 награди Oscar) и Филипа Бойенс (Philippa Bowens). Както и във "Властелинът", тримата разчитат на блестящ оригинал - сценарият на първия филм, от 1933 година, написан от Мериан Купър (Merian C. Cooper) и Едгар Уолъс (Edgar Wallace). В избора на изпълнители на визаулните ефекти, Джаксън също не е рискувал. Над магията на пропорциите и цялостната визия на "Кинг Конг" се трудят компаниите Weta Digital и Weta Workshop - същите, материализирали фантазията на Толкин.

В огромната горила Кинг Конг се превъплъщава Анди Серкис (Andy Serkis), или пазителят на "безценното" Амгъл/Смийгъл, докато актрисата, получила ролята на блондинката, обект на любовта му, няма нищо общо със задругата на пръстените. Това е Наоми Уотс (Naomi Watts) - позната от двете части на хоръра "Предизвестена смърт" (The Ring), трилър/драмата "21 грама", творбата на Дейвид Линч "Мълхоланд Драйв" (David Lunch, Mullholand Drive) и др. В останалите роли са Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Kyle Chandler.

Първият 30-секунден тийзър от "Кинг Конг" ще бъде излъчен едновременно от няколко телевизионни компании в понеделник (27 юни), а в Интернет вече е качен официален рекламен спот на събитието, в който влиза около 3-секунден кадър от него. Той се намира на посочения адрес и може да бъде стриймван чрез приложението на Apple - Quick Time.
Сподели.