Режисьорът на "Умирай трудно 5" ще снима продължението на 300

Pinterest LinkedIn +

Роденият в Израел режисьор Ноам Муро (Noam Murro), чиято филмография включва един единствен пълнометражен филм - романтичната комедия Smart People с Денис Куейд, Сара Джесика Паркър и Елън Пейдж, е изборът на Warner Bros. за режисурата на 300: Battle of Artemisia - spin-off продължението на блокбъстъра 300, анонсиран с работното заглавие Xerses.

Той е бил предпочетен пред испанския кинематографист Jaum Collet-Serra, чието име се свързва преди всичко с лентите House of Wax и издадения по-рано тази година Unknown, на когото Warner Bros. ще поверят режисурата на кино адаптацията на Akira.

Сценарият на Battle of Artemisia е написан от Зак Снайдер (Zack Snyder), който режисира оригиналния филм, базиран на комиксите на Франк Милър, съвместно с Кърт Джонстан (Kurt Jonstan), и е базиран на предстоящата графична новела на Милър, чийто главен герой е Ксеркс – могъщият персийски владетел, представен като отрицателен персонаж в 300.

Милър, от своя страна, се е позовал на историята, описвайки битките между Елада и Персия през V в. пр. Хр. и по-конкретно сблъсъка при нос Артемизион в битката за Термопилите. Историята в комикса започва скоро след смъртта на бащата на Ксеркс, Дарий I, и проследява няколко години от живота му. В момента Муро снима драмата Hateship, Friendship, Courtship, след което би трябвало да се заеме с Die Hard 5, чийто рилийз е планиран за 2012 г. 300: Battle of Artemisia ще излезе по големите екрани през 2013 г.

Сподели.