30 Seconds To Mars влизат в Книгата на Гинес с цифрата 300

Pinterest LinkedIn +

30 Seconds To Mars, чийто дебютен концерт в България бе провален от ураганните ветрове в местността Предела, осуетили втория ден на Elevation Loop Festival 2011, ще влязат в Книгата със световните рекорди на Гинес с титлата "Най-много концерти, съпътстващи издаването на един албум", когато през декември осъществят своето шоу No.300 в подкрепа на This Is War.

Концертът ще се състои на 7 декември – точно две години след рилийза на третия студиен албум на Джаред Лето (Jared Leto) и компания, в Hammerstein Ballroom в Ню Йорк и ще бъде включен в седмицата със специални събития, започваща на 5 декември, с които музикантите смятат да отбележат постижението си.

"Заедно с момчетата прекарахме две невероятни и ненормални години на път и смятаме, че едва ли има по-подходящ начин да отбележим края на това феноменално пътешествие от поредица специални пърформанси в Ню Йорк", коментира предстоящото шоу Лето, който се реализира паралелно на музикалната сцена и в кино индустрията (Requiem for a Dream, Mister Nobody).

"Фактът, че едновременно с това ще влезем в Guinness Book of World Records е доста забавен предвид, че досега не сме успели, а няма да успеем и занапред, да пуснем дълги нокти, нито да отгледаме най-голямата тиква в света".

Шоуто в Разлог не бе единственото от This Is War Tour, което се провали поради метеорологични условия. 30 Seconds To Mars трябваше да участват като хедлайнери и на белгийския Pukkelpop през август, при който опустошителните ветрове в региона на фестивалното градче взеха живота на пет души и раниха над 70.

Относно бъдещето на групата след края на турнето, в последните месеци Джаред Лето не веднъж загатна, че такова може и да няма, без да анонсира официално края на кариерата й.


Сподели.