A Good Day To Die Hard ще настъпи за Брус Уилис навръх Св. Валентин 2013

Pinterest LinkedIn +

Петият филм от култовата екшън поредица "Умирай трудно" е озаглавен A Good Day To Die Hard и ще направи своята световна премиера на 14 февруари (Св. Валентин) 2013 година. Това обявиха издателите на лентата - 20th Century Fox, заедно с премиерните дати на Taken 2 (5.10.2012), Of Men & Mavericks (26.10.2012), Parental Guidance (21.11.2012), Percy Jackson: Sea of Monsters (27.03.2013) и Walking With Dinosaurs (11.10.2013).

56-годишният Брус Уилис (Bruce Willis), който в момента е в България за снимките на The Expendables 2, ще се завърне в ролята на Джон Маклейн и е единственото сигурно име в актьорския състав на продукцията към момента.

След оттеглянето на Ноам Мъро, във връзка с режисьорския пост се спрягаха имената на Джо Корниш (Attack the Block), Джъстин Лин (Fast Five), Никълъс Уиндинг Рефн (Drive, Bronson) и Джон Мур (Max Payne, The Omen, Behind Enemy Lines), който бе считан за фаворит и в крайна сметка се съгласи да снима продължението на издадения през 2007 г. Live Free or Die Hard.

Новият сценарий, написан от Скип Уудс (Swordfish, Hitman), ще отведе Джон Маклейн в Русия, където заедно със сина си, ще се изпречи на пътя на руска криминална групировка.

Кой ще е младият актьор, който ще партнира на Брус Уилис, влизайки в образа на Маклейн– младши, предстои да стане ясно, както и дали Мери Елизабет Уинстед ще се завърне в ролята на неговата сестра Луси.

Преди появата на A Good Day To Die Hard, Уилис ще може да бъде видян в девет широкоекранни продукции, в това число вече заснетите Setup, The Cold Light of Day и Lay the Favorite, както и G.I. Joe 2: Retaliation и The Expendables 2, чиито снимки текат едновременно.

Сподели.