„Рефлексология за начинаещи“ (Рефлексология на стъпалата за насърчаване на здравето), Стефани Сабунчян

Pinterest LinkedIn +

Този съвременен поглед върху древната практика на рефлексологията я прави достъпна за ново поколение читатели.

Първоначално практикувано от древните китайци и коренните американци, това холистично лечение постига впечатляващи резултати чрез прилагане на натиск под формата на масаж върху стъпалата.

Красивите илюстрации, опитът на лечителката Стефани Сабунчян и лесният за използване формат позволяват на читателя бързо да усвои този мощен метод, за да подобри цялостното си здравословно състояние.

За автора: Стефани Сабунчян има процъфтяваща частна рефлексологична практика в Калифорния и преподава рефлексология на стъпалата, дланите и ушите в няколко образователни институции, включително в Американската академия по рефлексология. Сертифицирана е в САЩ от Американската сертификационна комисия по рефлексология и е бивш президент на Калифорнийската асоциация по рефлексология.

128 с., твърда корица, пълноцветна, 25 лв.

 

Откъс (вижте илюстрован откъс в прикачения ПДФ файл.)

 

Рефлексна точка: рамо

Когато човек е стресиран или след дълги часове работа на бюро, често се задържа напрежение в горната част на раменете. Работата върху точката, свързана с тях, може да помогне на раменните мускули да се отпуснат, намалявайки болката и дискомфорта.

 

Как да работите върху точката

Точката, свързана с раменете, се намира точно под пръстите на двете стъпала. Ако изпитвате дискомфорт в едното рамо, започнете да обработвате точката, свързана с това рамо, на съответния крак. Поставете възглавничката на палеца си на вътрешния ръб на стъпалото, точно под големия пръст. Правете кръгове с палец, като минете напречно чак до външния ръб на стъпалото. Уверете се, че работите близо до пръстите. Можете да променяте посоките, като веднъж минавате от вътрешния към външния ръб, а после от външния към вътрешния ръб на стъпалото. Продължавайте да обработвате горната част от възглавничката.

Ако усетите допълнителна плътност в тъканта или ако дадена зона е по-чувствителна, отделете ѝ допълнително внимание с по-лек натиск, докато тъканта омекне или чувствителността се облекчи. За допълнителна работа по точката, свързана с раменете, внимателно притиснете гънките между пръстите. Приложете същите техники към точката, свързана с рамото, разположена на другото стъпало.

Съвет: Препоръчва се да се обработят точките и на двете стъпала, дори дискомфортът да се усеща само в едната страна на тялото.

Книгата „Рефлексология за начинаещи“ (Рефлексология на стъпалата за насърчаване на здравето), от Стефани Сабунчян, можете да закупите с 20% отстъпка, чрез сайта на Издателство Изток - Запад.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.