Red Hot Chili Peppers без Фрушанте, Guns N' Roses без реюниън изпълнение на сцената на Rock and Roll Hall of Fame

Pinterest LinkedIn +

Джон Фрушанте няма да се присъедини към бившите си колеги от Red Hot Chili Peppers, а оригиналните членове на Guns N' Roses ще присъстват, но няма да излязат за общо изпълнение на сцената на Rock And Roll Hall Of Fame по време на предстоящата церемония по въвеждането на двете групи, плюс The Faces, Beastie Boys и др. в прочутата музикална институция в Кливланд през април.

Първата половина от новината бе разкрита от барабаниста на Red Hot Chili Peppers, които направиха принудителна пауза в турнето си поради травмата на крака на Антъни Кийдис.

"Идеята да дойде там го кара да се чувства дискомфортно, което ние уважаваме напълно. Попитахме го: Ще дойдеш ли?, но той ни каза, че предпочита да не го прави и ни благодари, че сме го поканили.

Според мен, той е от този тип хора, които щом сложат край на някаква глава от живота си, се фокусират изцяло върху следващата. Chili Peppers просто не попада в полезрението му в момента", коментира ситуацията Чад Смит.

Пак той разкри в интервю, че тримата с Flea и наследилия поста на Фрушанте, Джош Клингхофер, използват времето до подновяването на турнето на бандата, което ще я доведе за първи път в България през септември, за да нахвърлят идеи за наследника на I'm With You.

По неговите думи, 11-ият студиен албум на групата ще се появи в по-кратки срокове от обичайните интервали между рилийзите й, тъй като работата им спори, а и Антъни Кийдис е харесал много демата, които са му изпратили.

Що се отнася до Guns N' Roses, наскоро навършилият 50 години Аксел Роуз и компания също работят по нов запис, явяващ се наследник на Chinese Democracy, но преди всичко ще осъществят турне на Стария континент, което също включва българска дата.

Настоящият състав на бандата няма нищо общо с този на Guns N' Roses отпреди 20 години, с изключение на Аксел Роуз, но освен него, на церемонията в Кливланд ще се появят всички нейни оригинални членове – Дъф Маккаган, Slash и Стивън Адлър.

Дали това означава, че ще се реформират за поне едно парче на сцената?

"Не, съмнявам се. Би било убийствено и може би част от мен го иска, но надали ще стане", заяви Маккаган в интервю за Rolling Stone.

Още инфо и билети за концерта на Red Hot Chili Peppers ТУК>>
Още инфо и билети за концерта на Guns N' Roses ТУК>>

Сподели.