Red Bull Street Style 2014 - гледай на живо българина Денис Димитров в битка за световната титла в Бразилия

Pinterest LinkedIn +

Майсторите на триковете с футболна топка вече са в Бразилия. Най-добрите жонгльори в света ще се борят за титлата Световен шампион в град Салвадор на големия финал Red Bull Street Style, който може да бъде гледан на живо в стрийма по-надолу.

Общо 51 атлети ще се включат в надпреварата - 43 мъже и 8 жени. Всеки участник трябва да донесе своя собствена топка, която да съответства на предвидени в правилника размери, а времето, с което разполага, за да покаже какво може, е 30 секунди. Използването на ръцете не е позволено и ще бъде санкционирано, както е в истинския футбол.

Състезанието ще премине в три фази, включващи групи и преки елиминации. Съдиите, които ще дават оценки, са легенди във фристайл надпреварите - Шон Гарние, Павел Скора, Роки Майорга, Хааи Нам Нгуйен, Мурило Далви и Даниел Руусебуум. Критериите за оценяване са креативност/разнообразие, контрол /техника и стил/енергия и ритъм.


България също има свой представител на Red Bull Street Style - това е Денис Димитров, който спечели финала на Античния театър в Пловдив на 18 май 2014 година и получи правото да се състезава с най-големите в света.

Денис ще има здрава подкрепа от страна на наши сънародници. Целият отбор Highkarus, който победи на първото издание на Red Bull Soapbox в София, ще има възможност да гледа на живо финала в Салвадор.

Източник снимки: Red Bull

Сподели.