Red Bull Racing Can идва за пръв път в България между 17 и 20 ноември 2014 година

Pinterest LinkedIn +

Red Bull организира за първи път в България събитието Red Bull Racing Can, което ще се проведе в три различни града през ноември 2014 година.

Това е състезание с RC модели (колички с дистанционно управление), които трябва да бъдат изградени изцяло от Red Bull кенове от всеки, който желае да участва. Условието е само едно – да изпилиш гумите на твоя Racing Can. Шасито на RC модела, както и необходимото количество кенове Red Bull, ще бъде предствено от организаторите Red Bull.


Допуснатите до състезанието отбори ще бъдат 20, като всеки от тях трябва да е съставен от двама души. Желаещите да се включат трябва да изпратят скица на колата, която ще направят от Red Bull кенове, описание на скицата (каква е тази кола, има ли нещо по-специално по нея), името на отбора и участниците в него на имейл адрес: [email protected].

Модификации и подобрения по шасито не са позволени и всеки отбор, който си позволи да ги направи, ще бъде дисквалифициран. Жури от трима души ще оценява количките преди състезанието по следните критерии: идея, дизайн и изпълнение. Максималният брой на точки преди състезанието е 30, а броят на точките за време зависи от мястото, на което се класира даден тим.

Red Bull Racing Can ще се проведе в три университета в три български града - на 17 ноември в УАСГ, София, на 18 ноември в Техническия университет в Пловдив и на 20 ноември в Техническия университет във Варна.

За повече информация и ъпдейти следете събитието във Facebook тук!

Източник снимки: Red Bull


Сподели.