Британецът Андрю Хендерсън триумфира на Red Bull Street Style 2014 в Бразилия

Pinterest LinkedIn +

Големият финал Red Bull Street Style в Салвадор, Бразилия, предложи невероятна драма в заключителните 30 секунди, в които Андрю Хендерсън спечели първото място и титлата световен шампион.

Той изпревари Карлос Иаконо от Аржентина, а трети остана норвежецът Ерленд Фагерли, който е едва на 16 години. Общо 44 атлети от различни страни се бориха за голямата награда на легендарния площад Пельориньо.


При жените пък победителка се оказа французойката Мелоди Донше. Тя успя да детронира шампионката от предишните две години Кити Шаш от Унгария.

Хиляди зрители пренебрегнаха дъжда в центъра на Салвадор и възпламениха играчите, създавайки още по-нагорещена атмосфера от преместването на закрита локация в сърцето на Пельориньо.

Хендерсън победи Карлос "Чарли" Алберто Иаконо на финала със зашеметяващи движения в последните секунди, което му донесе и допълнителна награда за "най-добър трик", както и титлата на световен шампион за първи път в кариерата му на фристайлър. Наградата на победителя бе връчена от легендарния бивш футболист Раи - капитан на Бразилския национален отбор по футбол, спечелил Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Българският участник Денис Димитров не достигна финалите след тежки битки с трима бивши шампиони в квалификациите в събота. Той запази самообладание и даде най-доброто от себе си!

Денис се радваше на подкрепата на четиримата души от отбор Highkarus - победител в Red Bull Soapbox Bulgaria. Те скачаха в унисон с родния фристайлър с високо вдигнат национален флаг.

"Всички тук са на много високо ниво, но сега ще имам какво да гоня и ще съм още по-мотивиран в развитието на стила и триковете си", сподели развълнуваният Денис.

Крайно класиране при мъжете:
1. Андрю Хендерсън (Великобритания)
2. Карлос Алберто Иаконо (Аржентина)
3. Ерленд Фагерли (Норвегия)
4. Педро Оливейра-Педриньо (Бразилия)

Крайно класиране при жените:
1. Мелоди Донше (Франция)
2. Кити Шаш (Унгария)
3. Лаура Биондо (Венецуела)
4. Агниешка Мнич (Полша)

Източник снимки: Red Bull


Сподели.