Red Bull Illume 2013 - Топ 50 финалисти в световния конкурс за фотография

Pinterest LinkedIn +


Red Bull Illume е световен конкурс за фотография, посветен на екстремните и адвенчър спортове, чието първо издание се проведе през 2007 г. Чрез тази инициатива Red Bull цели да представи красотата на тези спортове и най-високите постижения в креативната тематична фотография на възможно най-широка аудитория.

От представените от кандидатите в конкурса десетки хиляди фотографии до финала достигат 50, избрани от авторитетно жури от фото редактори на многотиражни издания и разпределени в 10 категории.

Церемонията по обявяването на класираните в Top 50 Red Bull Illume участници се състоя на 29 август 2013 г. в Avenue of Stars в Хонг Конг. Голямата награда, връчена на победителя Lorenz Holder, включва фотоапарат Leica S и оборудване на стойност над 2000 EUR, а всеки от финалистите в отделните категории печели Leica X2 плюс оборудване.

Фотографиите на 50-те финалисти в третото издание на Red Bull Illume (второто се състоя през 2010 г.), които ще видите тук (в поредност снимка -> автора й), ще бъдат представени в цял свят чрез изложби, отворени за посетителите единствено през нощта.

Сподели.