18-годишният DJ Mario от Русе спечели титлата Red Bull Thre3Style Champion на България

Pinterest LinkedIn +

18-годишният Марио Йорданов (a.k.a. DJ Mario) от Русе спечели титлата Red Bull Thre3Style Champion за България на големия финал, състоял се във варненския клуб Екстраваганца на 16 август 2013 г. Йорданов се наложи над останалите петима победители в регионалните квалификации, проведени в градовете София, Пловдив, Стара Загора и Плевен.

Оценяването на участниците в Red Bull Thre3Style България бе поверено на DJ Стивън (Metropolis), DJ Илко (Tri O Five) и Досю Амуджев (Groovy Sessions), към които за финала на 16 август се присъединиха и двама гост-членове от Варна - Добо Мързов, диджей, колекционер на малки плочи и автор и водещ на предаването "45 оборота в минута", и Селектор Стилиян (Love & Happiness Music).

Поради оспорване на класирането от страна на един от участниците членовете на журито са направили повторна оценка на представянето им по видеозаписите от финала. След много подробен анализ специалистите стигат категорично до заключението, че безспорният победител е DJ Mario - най-младият, но и най-заслужил престижната награда да представи България пред света.

Само година след като започва да се занимава с диджейство, DJ Марио получава шанса да представи България на предстоящия световен финал в Канада, който ще се проведе между 4 и 9 ноември 2013 г. Той ще се бори за титлата Red Bull Thre3Style Световен шампион 2013 в конкуренцията на диджеи от още 23 страни.

Сподели.