Филмът Red Bull Bird's Eye показва красотата на България от птичи поглед

Pinterest LinkedIn +

В началото на септември стартираха снимките на новия филмов проект Red Bull Bird's Eye, който има за цел да представи красотата на България от птичи поглед и да заинтригува зрителите с летателните умения на професионалния акро пилот Веселин Овчаров-Весо.

Филмът ще разкрие мечтите на пилота за безкраен полет и ще покаже уменията на Весо в акро параглайдинга, на който е посветил последните 5 години от живота си. Опитът и постиженията му са вече на световно ниво благодарение на много усилия и практика.

Менторът му Иво Нинов, който е и един от най-изявените и доказали се в света българи в сферата на планинските екстремни спортове – параглайдинг, катерене и екстремно ски спускане – също е в България специално за филма и в подкрепа на Весо до края на снимачния период (17 септември).

Планираните епизоди са общо три и ще разкрият градската среда на София, планините Витоша, Рила и Пирин и бреговете на Черно море – от Приморско през Калиакра, Камен бряг, Яйлата и Тюленово.

Екипът, който съпровожда Весо в полетите и снимките, е интернационален. Пилотът Петар Лонкар от Сърбия е основен спътник на Весо във всички епизоди. Останалите пилоти са Рафаел Гоберна от Бразилия, Франсоа Раголски от Франция и голям екип от Испания и Франция. Всички те са герои в екстремните и зрелищни скокове на международния фестивал за екстремни спортове Х Point в Приморско.

Сподели.