Red Bull Fragments – фрийстайл сноуборд събитието на сезона

Pinterest LinkedIn +

На 24 януари 2015 година най-доброто от градската среда ще бъде пренесено в курорта Боровец благодарение на Red Bull Fragments. Трасето, което ще бъде арена за елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена, ще бъде смайващо – две линии с по осем и пет уреда, класически stairs сетъп и високоскоростна секция.

Едно състезание, 35 участници и още 5 с wild cards, един уникален сетъп и 40 различни комбинации от линии – това е Red Bull Fragments първото по рода си състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл сноубордисти ще премерят сили в отворена Rail Jam сесия.

Предварително поканените състезатели ще бъдат оценявани от не кого да е, а от полската машина и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Wojtek "Gniazdo" Pawlusiak, както и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенеца Iztok Sumatic.

Форматът на събитието (отворена Rail Jam сесия) позволява всеки спортист сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви триковe да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред.

Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с Gniazdo са се погрижили за изготвянето на трасе от световно ниво.

На почетната стълбичка ще се качат трима, а първенецът ще получи голямата награда на Red Bull Fragments, която засега остава тайна. Наградният фонд е на обща стойност 3500 евро.

За стимулиране и развитие на качествената екстремна фотография/видео, след състезанието ще стартира конкурс за най-добра екшън снимка, направена от почитателите на зимните спортове, които могат да заснемат платформата с бордист по време на движение и трикове. 

Програма на Red Bull Fragments:

11:00 Oтворена тренировка
12:30 – Kвалификация
14:00 – Финали
15:00 – Hаграждаване

След награждаването достъпът до съоръженията ще бъде отворен за всички, които се чувстват достатъчно опитни.

16:00 – 23:00 – Афтър парти с готина музика в специална шатра, непосредствено до трасето, тематични филми и видеа, картини от деня и изненади за гостите.

Следете страницата на събитието във Facebook ТУК

Сподели.