Разкриват „Скритата истина“ за коронавируса в памет на Милен Цветков (ВИДЕО)

Pinterest LinkedIn +

„Робите на Covid-19”. Така се казва първият епизод от документално-игралната поредица „Скритата истина“, посветена на загиналия журналист Милен Цветков.

В него ще бъдат изложени всички гледни точки за коронавируса и карантината чрез мнения на специалисти. Водещ ще бъде Павел Владимиров, а продуцент и редактор – Денис Стоянов.

„В изолацията си хората правят когнитивни изкривявания и оттам започват да стават много по-лесно манипулируеми.“ С тези думи започва трейлърът на първия епизод в памет на Цветков. Припомняме, че самият той водеше предаване „Алтернативата“, в което дни преди фаталната катастрофа критикуваше карантинните мерки като неефективни за справяне с пандемията. „Ние не сме овце! Ще помоля от щаба да променят отношението си, ние не сме поданици, а граждани“, гласеше едно от последните обръщения на Цветков към Щаба.

Вероятно именно заради тези негови думи и нелепия начин, по който загина, продуцентите на новото уеб предаване са решили да го посветят на журналиста.

По ирония на съдбата именно Милен Цветков дава първия шанс на водещия Павел Владимиров за развитие в национален ефир. Двамата в последствие стават близки приятели и неслучайно именно той е избран за водещ на пилотния епизод.

 

Сподели.

Относно автора

Автор и филолог с близо 15-годишен опит като репортер и редактор във вестник, а по-късно - главен редактор в интернет издание. Иначе пише от малка. Пише стихове, пише за мечтите си и за всичко, което я вдъхновява. Обича да пътува. Обожава да пътува. Не си представя живота без пътуване. И вдъхновение.