Как да изберете работно облекло

Pinterest LinkedIn +

Ежедневно хората са заети с купища ангажименти. Не си даваме сметка обаче, че работната среда има нужда от подходящо работно облекло. То би могло да бъде използвано дори като визитка. 

На първо място винаги е безопасността, но този тип дрехи помогнат на хората да се идентифицират, като служители на дадена фирма.

Как да изберете подходящо работно облекло

Осигуряването на подходящо мъжко или дамско работно облекло винаги е сериозен ресурс за работодателите. На първо място е важно да се определи естеството на работа и средата, след което да решите кои видове екипировка ви е необходима. Важно е работещите да се чувстват комфортно докато изпълняват ежедневните си задължения. Ето няколко важни условия;

  • Материи;

Те са различни видове и трябва да са съобразени със средата, в която служителите изпълняват професионалните си задължения. 

  • Допълнения за сигурност;

Те могат да включат светлоотразителни елементи за добра видимост, специализирани негорими покрития и такива за работа в агресивна среда, каски, ръкавици, гумени престилки, антифони, респираторна и височинна защита, обувки и т.н.

  • Нормативна уредба;

Работните облекла трябва да отговарят на изискванията и стандартите за осигуряване на безопасност съгласно условията на работа. .

Ако търсите качествени продукти, които да предпазват служителите ви посетете stenso.net.

Кои са основните видове материи

Основните материи за изработване на защитни облекла са полиестерни, памучни и смесени.

  • Памучни;

Характерните предимства са, че памучните материи са дишащи и не позволяват на статичното електричество да се натрупва в тях. Късането и плътността са от особено значение. 

  • Полиестер;

Предимствата при полиестера са липсата на свиваемост, което на практика го превръща в една почти вечна материя. Ветроустойчивите и водоустойчивите свойства са от изключително значение, като те зависят от типа материя и това дали има или не допълнителна обработка. Недостатъкът на полиестерните материи е, че са с намалена въздухопропускливост.. Поради тази причина не се препоръчва за летни облекла.

  • Смесени;

Те съчетават предимствата на памука и полиестера. По-устойчиви са на абразия, избледняване, свиване и имат добър въздушен обмен. 

Какви са световните тенденции

Ето част от тенденциите:

  • Висока видимост;

Дори да нямате нужда от открояване светлоотразителите и флуоресцентните тонове ще ви вкарат в крак с модата. Освен самостоятелно се използва и като свеж акцент.

  • Водонепромокаеми и ветроустойчиви;

Задължително е да притежавате поне чифт яке и панталон от тези материи. Така дъжда и вятъра няма да ви изненадат.

  • Гумени ботуши;

Независимо от служебния ви сектор, те са задължителни в дъждовните сезони. Ярките контрастни цветове са на върха в модните списъци.


Как да изберете правилния размер

Най-сигурния начин за избиране на правилен размер работно облекло можете да намерите в онлайн магазина на Stenso.net. В него ще откриете таблици с размери и стандарти, които ще бъдат в помощ на правилния ви подбор. 

Посетете сайта на Stenso и открийте  качествени продукти на нормални цени. Възползвайте се и заявете защитна екипировка, за фирмата си още днес!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.