Разкриха коя е дъщерята на Джаро! Актрисата Йоанна Темелкова е Ния Туджарова в "Под прикритие"

Pinterest LinkedIn +

След месеци спекулации и какви ли не догадки от страна на феновете вече е ясно името на актрисата, която ще изпълни ролята на Ния Туджарова – дъщерята на мафиота Петър Туджаров-Джаро – в четвъртия сезон на сериала "Под прикритие".

Информацията дойде от официалната Facebook страница на продукцията, където бе публикувана снимка с надпис "Ния!". На кадъра разпознаваме Йоанна Темелкова, известна на телевизионните зрители от поредицата "Отплата" по Нова ТВ.
Йоанна Темелкова e родена на 4 октомври 1986 г. в София. Участва в студиата на Димитър Еленов към Народен театър "Иван Вазов". Там е първата й сценична изява - в "Кукувицата" от Елин Рахнев.

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Същата година постъпва в трупата на ДТ "Адриана Будевска" - Бургас, където изпълнява ролите на Момичето, което прилича на ангел и Момичето, което никак не прилича на ангел в постановката "Жестоки игри" от Алексей Арбузов, реж. Андрей Любимов; Косара в "Балкански аристократи" от Любинка Бобич, реж. Бойко Богданов; Сузи в "Предградие" от Ерик Богосян, реж. Иван Урумов; Момичето в "Търси се драматическа актриса" от Ал. Островски, реж. Юрий Погребничко.


От 2011 г.е в трупата на театър "София", където прави своя дебют с ролята на Луиза в постановката "Коварство и любов" от Шилер, реж. Стайко Мурджев.

"За ролята на Ния ни трябваше човек с опит, но същевременно младо и непознато за широката публика лице. Йоанна отговаря на всички тези критерии и се справя страхотно", коментират от екипа от "Под прикритие".

Снимките на хитовия криминален сериал по БНТ продължават в София, като предстои да бъде обявена и премиерната дата на четвърти сезон.

Сподели.