"Под прикритие" и "Чужденецът" обявени за най-добър сериал и филм на 2013 година

Pinterest LinkedIn +

"Под прикритие" и "Чужденецът" са големите победители на първото издание на наградите Jameson Златна бленда.

Криминалната поредица на БНТ събра цели 7 статуетки, сред които две отличия за Най-добър сериал на годината - според мнението на публиката и на журито, съставено от журналисти, блогъри и киномани.

Захари Бахаров получи още три приза, спечелвайки в категориите "Лошото момче на България", "Най-запомняща се реплика" и "Най-гореща двойка" заедно с Милена Николова-Миленита с екранните си изяви като Иво и Ади.

В комедийния жанр над всички бе "Столичани в повече" – гласовете на зрителите определиха Любомир Нейков за "Крал на комедията" заради ролята му на Рангел Чеканов, а титлата "Кралица на комедията" получи примата Стоянка Мутафова за екранната си изява в образа на баба Марийка в забавната продукция.

С превъплъщението си в Божура Джевезова от "Дървото на живота" Теодора Духовникова заслужи признанието на зрителите и първото място в категорията "Фаталната жена на България", което остана и единствената награда за историческия сериал. Също с една "Златна бленда" - за "Откритие на годината" - си тръгнаха и младежите от група "Революция Z".

За разлика от продукциите на малкия екран при филмите оценките на публиката и журито не бяха така единодушна. За най-добра лента на изминалата година зрителите избраха "Чужденецът", а журито даде своя вот за "Цветът на хамелеона", който изпревари класирания на втора позиция "Аве".

Сподели.