Раят на сърфистите, или защо да посетим остров Лимнос вместо остров Тасос това лято

Pinterest LinkedIn +

Лимнос е осмият по големина гръцки остров, намиращ се в северната част на Егейско море. Територията му с размер 482 км2 е богата на уникални растителни и животински видове, а бреговата му линия е с дължина 280 км. Има няколко начина да се стигне до красивия Лимнос – по въздух или с ферибот от град Кавала, като вторият вариант е значително по-предпочитан. Островът е отправна точка и за редица известни гръцки дестинации - островите Тасос, Самотраки, Лесбос, както и протока Дарданели.

Наричат Лимнос божествен и имаме няколко причини да вярваме в това твърдение. Първата от тях ни връща назад към завладяващите легенди от гръцката митология. Според една от тях на острова бил паднал прочутият Хефест – бог на огъня и защитник на ковачите. Той бил изхвърлен от майка си Хера поради слабото си телосложение, неприсъщо за бог. В знак на благодарност към жителите на Лимнос Хефест ги научил как да обработват метали.

На острова могат да се видят редица археологически находки, свързани с култа към боговете. Сред тях са храмът на богинята на красотата Артемида, археологическият обект Ифестия, в който са открити останки от храма на богинята Лимнос, както и праисторическият град Мирина - днешната столица на острова. Още интересна информация за красивия гръцки остров - ТУК.

Друга причина да смятаме Лимнос за божествен е невероятната му природа, запазила почти автентичния си вид и до днес. Развит като туристическа дестинация сравнително скоро (през последните 30 години), островът продължава да носи въздействащия си облик на късче от Рая. Така смятат и все повече сърфисти от цял свят, избирайки именно Лимнос за място, където да практикуват любимия си спорт.

Златен ситен пясък, кристална вода, галещо топло слънце, красиви заливи, скрити и безлюдни местенца, приказни гледки. Да, мечтата на всеки сърфист! Остров Лимнос е чудесна дестинация за любителите на уинд и кайт сърф, а школите, предлагащи обучения по този вид спорт, разполагат с изключително квалифицирани инструктори. Най-подходящото място за любителите на сърфа е плажът Керос. Ако искате да яхнете вълните на кристалното му море или просто да си починете на райски остров, трябва само да резервирате приказната си лятна почивка ТУК.

Стягайки багажа за слънчевото сърф училище, вие се отправяте към вълнуващо приключение, което ще помните дълго. Подробности за обученията по уинд и кайт сърф, от които можете да се възползвате докато летувате на Лимнос, прочетете ТУК.

Божествената ви лятна почивка ви очаква! А за да ви изкушим напълно, ви даваме възможност да научите още малко подробности около предстоящото екстремно изживяване, както и да надникнете в една чудесна галерия от сърфирането из водите на остров Лимнос. За целта просто трябва да направите клик ТУК.

Сподели.