Култовата игра The Settlers of Catan е на път да стане филм или сериал

Pinterest LinkedIn +

Наред с видеоигрите, настолните също започнаха да привличат вниманието на филмовите продуценти и класиката The Settlers of Catan (Заселниците от Катан) е най-новото им "откритие".

Според Variety, продуцентката на Air Force One (Еър Форс Едно), Outbreak (Зараза) и The Perfect Storm (Перфектната буря) - Гейл Кац - е получила правата за адаптирането на играта във филм или сериал. 

"Искам да видя адаптация на The Settlers of Catan още откакто вманиачените ми деца ми я представиха, докато бяха в университета. Островът Катан е ярък, жив, вълнуващ и има свят, пълен с класически сюжети и морални предизвикателства, които са актуални и днес", сподели в официално изявление Кац. 

Тя допълни, че има невероятната възможност да вземе това, което вълнува играчите на The Settlers of Catan, и да го превърне в основа за страхотна история. 

За незапознатите с настолната игра, целта в нея е да развиеш цивилизацията си чрез търговия с благородни метали, житни култури и т.н., като в същото време не оставяш другите играчи да те задминат. 

Това е поредната продукция, която ще направи стъпка напред в интегрирането на boardgame света в киното и телевизията. Досега видяхме адаптации на настолни игри като Ouija и Battleships (Бойни кораби), а тепърва предстои да видим и класиката Monopoly (Монополи). 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.