Rage 2 предлага на геймърите отворен постапокалиптичен свят с много възможности за придвижване и екшън

Pinterest LinkedIn +

Rage 2 е видеоигра, в която се срещат модерното с класиката и настоящето с миналото. В работата над това заглавие обединяват сили две легенди в гейм разработката. Avalanche Studios са едни от стожерите на шумните, пъстри и ярки игри с отворен свят и уникална свобода на действието, стоящи зад хитовия франчайз Just Cause. Легендарните id Software от своя страна са създател на първия шуутър от първо лице в историята на гейминга в лицето на Wolfenstein 3D през далечната 1992 г. и са работили в последствие над заглавия като Doom и Quake, променили игралната сцена завинаги.


Нямаше начин подобно сътрудничество да не роди нещо наистина специално и Rage 2 донесе на феновете и критиката точно това, което очакваха - един лудешки екшън, в който можеш да отидеш навсякъде, да застреляш всеки и да взривиш всичко. Rage 2 е заглавие, в което геймърите буквално могат да се изгубят, докато се борят срещу свирепите фракции за контрол над пустошта и всичките откачени врагове, мутанти и чудовища. Всеки, който иска да се пребори за опустошената Земя, може да открие изданията на тази култова игра на обичайното място – в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games – както и за онлайн поръчки с безплатна доставка на www.pulsar.bg.


Със сигурност трябва да адресираме двойката в заглавието, защото – както ветераните знаят – оригиналният Rage беше доста безличен, по-скоро технологично демо с върхова за времето си визия, отколкото пълнокръвна игра. Въпреки че на практика би следвало да се явява негов наследник, Rage 2 e напълно самостоятелен нов продукт, който просто използва същия свят – една опустошена от сблъсък с метеорит и потънала в лудост постапокалиптична Земя, лишена от общество, закон и ред – и на практика реализира всички идеи, които тази основа на действието предполага, препълвайки я с най-разнообразен геймплей буквално до пръсване.


В Rage 2 играчите поемат ролята на Последния рейнджър, който се сдобива с броня, подобна на самотния Пехотинец от Doom сагата, а уменията му се развиват с хода на времето, наред с възможността му да модифицира оръжията и превозните си средства. Той може също да подобрява своите така нарчени Нанотритни сили и възможността да влезе в Оувърдрайв режим, в който въоръжението му излиза извън механичното му ограничение и огневата мощ става буквално неподлежаща на спиране.


Другият водещ принцип на Rage 2 e “ако го виждаш, значи можеш да го управляваш“. Всяко превозно средство на картата е достъпно за играчите, а това е повече от необходима екстра защото пустошта е огромна. От гъсти джунгли и коварни блата до изпепеляващи пустини, в играта има стотици километри, пълни с екшън и препятствия, които е по-добре да не се преминават пешком. Особено ако играчите искат да се преборят за всеки милиметър от огромната карта.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.