Puzzle Alarm Clock – революция на телефонните аларми или съвременен уред за китайски мъчения?

Pinterest LinkedIn +

Лесно ли се будите сутрин? По всяка вероятност отговорът е "Не", а твърдостта му е правопропорционална на часа, в който обикновено ви се налага да ставате.

Днес почти всеки използва телефона си като будилник. Той чудесно изпълнява тази функция, но за разлика от едновремешните будилници обикновено стои до главата ви. А така е твърде лесно буквално с едно натискане на бутон да спрете в просъница досадната аларма за събуждане, да се обърнете на другата страна и да продължите да спите – сигурна рецепта за закъснение с многобройни неприятни последствия.

За щастие, вече има решение на проблема с трудното ставане (макар и, строго погледнато, то да звучи по-скоро като модерна форма за самоизтезание). Въпросното идва под формата на симпатично, малко, забавно (не е и трите!) приложение за Android на име Puzzle Alarm Clock.

По-досетливите от вас вече вероятно усещат какъв е демоничният му замисъл – това е алтернатива на наличната във всеки смартфон "алармена" апликация, която обаче има една малка добавка – пъзели за заключване.

Идеята е следната: след като се активира звъненето за събуждане на телефона, то не спира, докато не решите пъзела, изписан на екрана. Просто, ясно и дяволски ефективно!

Сложността на пъзелите, които трябва да решите, варира в доста широки граници: от прости математически уравнения, през captcha графики за решаване до геометрични шаблони.

Но, чакайте, става още по-интересно! Ако вече чертаете коварни планове как можете да заблудите или заобиколите проклетото приложение, за да изключите алармата по най-бързия начин и да продължите да спинкате, не бързайте – авторите са се погрижили и за това!

Например много от пъзелите са придружени от вбесяващи звуци на шумно тиктакащ часовник, напомнящи ви, че времето тече! Освен това приложението е така настроено, че докато звучи алармата (и докато ви чака да решите пъзела, за да спре тя), през определен интервал на екрана се показва уведомление, което трябва да изключите ръчно. Иначе шумотевицата става още по-гръмогласна и със сигурност няма начин просто да се завиете през глава с надеждата, че гадното нещо в крайна сметка ще се умори и ще спре да звъни.

Отделно някои от пъзелите са доста коварни и не са свързани само с почукване по екрана на телефона. Един от тях например изисква да разклатите устройството определен брой пъти, за да спрете алармата, а, вярвайте ни, след като размахате 20 пъти телефона си насам-натам из въздуха, ще се събудите и още как!

Авторите на Puzzle Alarm Clock са стигнали дори дотам в дяволската си изобретателност, че някои от задачите изискват предварително да разпечатате случайно генериран QR код, който след това трябва да сканирате, за да спрете алармата на телефона!

Ако пък в крайна сметка изгубите битката със съня, ужасният Puzzle Alarm Clock може да постне автоматично във Facebook съобщение, от което всички ваши приятели да разберат, че сте се успали... ОТНОВО!

Сподели.