Публичната бета на Counter-Strike: Global Offensive Beta стартира на 30 ноември

Pinterest LinkedIn +

Публичната бета версия на Counter-Strike: Global Offensive ще стане достъпна за PC потребителите от цял свят, притежаващи необходимия код, на 30 ноември, обявиха от централата на Valve.

Според първоначалните планове на американската компания този етап трябваше да стартира още през октомври, но отзивите на професионалните CS 1.6 играчи от представянето на Global Offensive са довели до изтеглянето на датата и извършването на редица подобрения.

Чет Фалисек от Valve обяснява решението на бъде даден пре-бета достъп на професионалистите до новото заглавие от популярната по цял свят FPS поредица с необходимостта от "интелигентен разговор относно играта". Той изтъква, че средностатистическият геймър рядко прави конструктивна критика, поради което целта на предстоящите тестове ще е най-вече да се тестват инфраструктурата и стабилността на сървърите.

Десетте хиляди играчи, които ще могат да се включат в тези сървъри на 30 ноември, ще имат на разположение две карти – обновените Dust и Dust2. В последствие поетапно ще бъде увеличаван както броя на играчите, така и този на картите, които ще са 16 при официалния старт на CS: GO в началото на 2012 г. - осем класически карти и осем Gun Game.

Точната премиерна дата на играта, изградена върху технологията Source, използвана при Portal 2, разработвана както за PC, така и за PS3 и Xbox 360, предстои да бъде обявена. Същото се отнася и до системните изисквания, за които обаче вече се знае, че ще бъдат скромни, що се отнася до DirectX (версия 9 ще е достатъчна).

Сподели.