Птича паника завладя американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Третият опит на аниматора-режисьор на студио “Walt Disney” Mark Dindal се оказа повече от успешен и неговата творба “Chicken Little” превзе директно първото място в тазседмичния американски боксофис (US Boxoffice).

Историята за малкото пиле, което хвърля в паника града, в който живее, с твърдението, че небето ще падне над главите им, струва 60 млн. долара на продуцентите си, но има всички шансове да ги върне за съвсем кратък срок. Анимацията е озвучена с гласовете на Zach Braff, Joan Cusack, Steve Zahn, Patrick Stewart и други прочути актьори, които правят филма да изглежда още по-убедителен. Успоредно с американската си премиера “Chicken Little” тръгна и по родните кина, озвучен на български, за да може и най-малките да се насладят на това прекрасно приключение.

На втора позиция влиза още едно чисто ново заглавие. Три години след последния си филм режисьорът Sam Mendes се завръща с новата си творба “Jarhead”. Jamie Foxx, Peter Sarsgaard и Jake Gyllenhaal са звездите в тази тежка военна драма, разказваща за живота и премеждията, през които преминава взвод морски пехотинци, които взимат дейно участие в операция “Пустинна буря”. Войниците трябва да преминат през територия, където ги очакват въоръжени иракчани, желаещи да ги разстрелят като кучета. Тежко въоръжени, пехотинците вървят през пустинята, без да знаят дали ще доживеят следващия ден.

Тоталният лидер от миналата седмица “Saw 2” слиза с две места надолу, но това не му пречи до момента да инкасира 56 милиона долара печалба при вложен бюджет от 4 млн. долара. Продължението на кървавия трилър продължава да приковава вниманието на американския зрител и можем да сме сигурни, че продукцията на младия режисьор Darren Lynn Bousman ще има сериозен успех и в другите части на света. Безмилостният убиец “Пъзела” реди своите смъртоносни капани, които предвещават реки от кръв на екрана и милиони долари печалба в джоба на продуцентите.

Четвъртата позиция е запазена за Antonio Banderas и Catherine Zeta Jones, които са главните герои в супербюджетния “The Legend Of Zorro”. Martin Campbell отново е режисьор на приключенията за Зоро и неговия незаменим кон – Торнадо. Този път маскираният конник въвлича в беда цялото си семейство и се налага съпругата му да хване шпагата, за да спасява мъжа си. Двамата се изправят срещу сериозен противник, който няма да се спре пред нищо, за да постигне пъклените си намерения.
     
“Prime” е драма с участието на две от най-големите звезди в съвременното кино - Uma Thurman и Meryl Streep. Добрият зрителски интерес отрежда на филма солидната пета позиция в седмичния боксофис. Сценарият засяга живота на скоро разведена жена, която се интересува само от това да направи сериозна кариера. Ангажирана изцяло с постигането на тази си цел съвсем неочаквано тя се влюбва в млад художник, който придава друг смисъл на живота й. Нейните приятели, и особено собственият й психоаналитик, гледат на нещата реалистично и я карат да не се поддава на емоциите, а да гледа на нещата по-трезво.

На шесто място, с две по-надолу от миналия уикенд, откриваме “Dreamer: Inspired by a True Story”. Съвсем младата, но изключително убедителна Dakota Fanning играе дъщеря на треньор по конен спорт, който е прекратил активна треньорска дейност.  Драматичната история разказва за тяхната борба да вдъхнат сили на любимия си състезателен кон, да се изправи на крака след тежка контузия. Другите ярки имена в продукцията са Kurt Russell, Kris Kristofferson, Elisabeth Shue и David Morse.

В последните няколко години George Clooney няма умора и освен, че се снима активно, започна да продуцира, и дори сам да режисира филми. Новият му режисьорски филм се казва “Good Night, and Good Luck” и е със скромния бюджет от 7 млн. долара. Инвестициите се върнаха само за първият си ден, след като продукцията излезе по кината в Америка, и вече е на печалба от 4 млн. долара. Кастът включва Robert Downey Jr., David Strathairn, Patricia Clarkson и самия Clooney, които са участници в личната борба на прочут журналист да изобличи американски сенатор, че лъже нацията и си мисли, че е над закона.

“The Weather Man”, с участието на Nicolas Cage и Michael Caine, се намира на осмото място този уикенд. Драмата е режисирана от Gore Verbinski, който е известен с педантичността си към всеки детайл във филмите си. Известен метеоролог е назначен на нова работа и се налага да се премести от Чикаго в Ню Йорк. Той взима със себе си жена си, двете си деца и болния си баща. Събитията, който следват, карат зрителите да се замислят, доколко е важна кариерата за всеки човек и какво губим, когато печелим, и обратното.

“Shopgirl” е романтична комедия, в която се преплитат съдбите на Steve Martin, Claire Danes и Jason Schwartzman. Миналата седмица на 21-во място, “Shopgirl” се издигна до девета позиция и вече е в Топ 10 на най-гледаните филми в Северна Америка. Млада продавачка в магазин за ръкавици и други подобни аксесоари е влюбена в двама мъже едновременно. Тя избира по-богатия и възрастен мъж, който има един брак зад гърба си, но скоро след като първоначалната еуфория преминава, тя започва да се замисля върху избора си. Дали не е постъпила погрешно, като не се е отдала на любовта си към младия музикант Джереми? Освен, че е главно действащо лице в “Shopgirl” комикът Steve Martin е сценарист и продуцент на филма.

На последната, десета позиция, вече втори уикенд поред откриваме Jodie Foster, която истерично търси изчезнала си дъщеря на борда на летящ самолет. Трилърът “Flightplan” отдавна изплати вложенията си и продължава да бъде един от най-предпочитаните филми в Америка за последните 7 седмици.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 4 - 6 ноември

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Chicken Little”

60 $ млн.

40 $ млн.

2. “Jarhead”

72 $ млн.

29 $ млн.

3. “Saw 2”

4 $ млн.

60 $ млн.

4. “The Legend Of Zorro”

75 $ млн.

30 $ млн.

5. “Prime”

22 $ млн.

13 $ млн.

6. “Dreamer: Inspired by a True
Story”

32 $ млн.

24 $ млн.

7. “Good Night, and Good Luck”

7 $ млн.

11 $ млн.

8. “The Weather Man”

22 $ млн.

9 $ млн.

9. “Shopgirl”

18 $ млн.

3 $ млн.

10. “Flightplan”

55 $ млн.

84 $ млн.Сподели.