Провокативен, скандален, брутален! Звездите през погледа на Тери Ричардсън!

Pinterest LinkedIn +

Вероятно вече поназнайвате това онова за онзи леко плешив, вечно брадясал чичко с перверзна физиономия Тери Ричардсън (Terry Richardson) покрай част от статиите ни.

Брутален, провокативен и изключително вманиачен в работата си, Тери е един от най-популярните модни фотографи в света в последните години. Това е човекът, който не се притеснява да гази в калта, докато снима моделите си, да остане гол, за да ги предразположи (не сме се сещали за този вариант) или да разказва мръсни вицове, за да докара точната усмивка.


Този кадър озаглавяваме: Да предразположиш Кейт Мос...

Автор на стотици гениални фотосесии, Тери е снимал някои от най-красивите и популярни жени в света - Spice Girls, Катрин Деньов, сестрите Олсен и десетки други, а също така работи и за такива престижни издания като Vogue, Vibe, Sports Illustrated, ID Magazine.

Типичното при него е тази страст и освободеност, която прави работата му не просто провокативна, а пропита с еротика и скандалност. Сексът не е табу, сексът е най-важната част от живота и той стриктно се придържа към тези си виждания. Такива са рекламните сесии на Sisley, такива са тези за Том Форд, такава е Линдзи Лоуън за Purple, такъв е и календарът на Pirelli 2010.


Intimately Beckham Night

Освен запален фотограф, Ричардсън е и абсолютен маниак на тема рок. Още като тийнейджър е имал възможност да напредне в света на музиката, скромно заявявайки: "Ако тогава бях последвал мечтата си, сега щях да съм рок звезда с албуми на върха на класациите".

Очевидно обаче предпочита да тръгне по стъпките на баща си - един от най-значимите фотографи на 60-те и 70-те години на миналия век Боб Ричардсън и на майка си - прочутия дизайнер Ани Ломакс.


Рекламната кампания на Sisley от 2001 г.

Дали си е струвало, можете да прецените и сами, но внимавайте, както вече споменахме - Тери е скандален, провокативен и на моменти - брутален. Казано по друг начин - той не е за всеки вкус...

Звездите през погледа на скандалния Тери Ричардсън (18+) >>

Сподели.