Програмата "Космически предизвикателства" 2017 набира кадети

Pinterest LinkedIn +

Стартира записването за тазгодишното издание на обучителната програма "Космически предизвикателства" (Space Challenges). Това е единствената по рода си образователна програма в България в областта на космическите науки, технологии и изследвания, както и най-мащабната в Европа. Участващите в нея кадети ще имат възможност да се запознаят на живо с водещи космически експерти от целия свят и да се докоснат до най-новите постижения и практики в тази област.

Програмата "Космически предизвикателства" 2017 е напълно безплатна и достъпът до нея се осъществява след попълването на онлайн апликационна форма. Обучението ще се проведе в СУ "Св. Климент Охридски" и ще продължи шест седмици – от 25 септември до 5 ноември. Лекциите ще бъдат с начален час 19:00. Образователната програма ще включва общо 100 часа и ще обхваща перспективни сфери като космическо инженерство, роботика и изкуствен интелект, механика и електроника, космически науки и изследвания, космически приложения, астробиология, космическа медицина и предприемачество.

"Нашата мисия е да подготвим следващото поколение космически учени и изследователи, да им дадем достъп до най-добрите практики и най-напредналите технологии в тази област, да възпитаме у тях предприемчивост и любопитство към новостите. В рамките на програмата "Космически предизвикателства" те ще натрупат ценни знания и опит, ще се срещнат с водещи експерти в областта на космическите науки и ще имат възможност да изградят собствени концепции. Космическите изследвания тепърва ще се налагат като перспективна област, която ще оказва все по-осезаемо влияние върху обществото ни и нашата цел е България да бъде успешно позиционирана в нея" - споделя Райчо Райчев, основател на "Космически предизвикателства".

Кампанията по набиране на кадети приключва официално на 20 септември в 15:00 часа. Кандидатстването се осъществява на адрес: https://www.spaceedu.net/signup

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.