Остават само 10 свободни места в тазгодишното издание на образователната програма "Космически предизвикателства"

Pinterest LinkedIn +

В тазгодишното издание на програма "Космически предизвикателства" (Space Challenges) има само още 10 места за кадети. Припомняме, че единствената програма за космическо образование у нас ще се проведе в периода 20 август – 21 септември в София, а крайният срок за кандидатстване е 15 август. Стана ясно и че ще бъдат осигурени пълни стипендии за най-обещаващите кандидати.

Гости в програмата отново ще са световноизвестни имена от сектора, включително Марко Лиси от Европейската космическа агенция (ESA), ръководителят на European Spacecraft Communicator (EUROCOM) Антонио Фортунато, както и един от инженерите на мисия "Розета" – Реймънд Хуувс. Участие ще вземат и ментори от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (NASA), както и учени и инженери от някои от най-престижните университети и водещи компании в областта.

За първи път тази година кадетите ще имат възможност да работят с истински сателитни системи, предоставени от основния партньор на програмата – българската сателитна компания ЕндуроСат. Сред предизвикателствата пред тях ще бъде и изграждането на комуникация между голям безпилотен самолет и сателитни системи в орбита.

"За девета поредна година привличаме в програмата доказани в космическата сфера имена, които ще предоставят на нашите кадети практически знания и умения, свързани с космическите технологии и изследвания. С това "Космически предизвикателства" е не само уникална за България, но и една от малкото европейски образователни програми в тази област на толкова високо ниво" – заяви Райчо Райчев, създател на "Космически предизвикателства" и изпълнителен директор на "ЕндуроСат".

Всеки желаещ може да кандидатства в програмата на адрес: https://www.spaceedu.net/signup

Сподели.