Продава се българската марка компютри "Правец"

Pinterest LinkedIn +

Марката за компютри "Правец" се продава за 500 000 евро, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg. Обява за това е публикувана в портала за продажба на бизнеси kpd.bg на 1 септември 2018 г.

Припомняме, че легендарната марка български компютри от комунистическия период беше възстановена в края на 2013 г. от предприемача Бойко Вучев, който основа компанията "Правец компютри" ООД и пусна с популярния бранд няколко наистина добри модела.

Според източници от компанията в момента в процес на разработка са две нови устройства – водоустойчив и удароустойчив смартфон, както и ултрабук в най-високия сегмент.

От обявата става ясно, че марката е достигнала до аудитория от над половин милион човека и има над 1000 продадени продукта. Разполага също с онлайн магазин и три работещи сервиза в София.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.