Продължава набирането на кандидати за Beats To Go Workshop

Pinterest LinkedIn +

Продължава набирането на кандидати за участие в "Beats to go workshop" и "CDR Special". Както вече съобщихме, събитието е част от семинара "Творчески градове", инициатива на Британският съвет в рамките на проекта "Форум Обединено Kралство – Югоизточна Европа" и се осъществява със съдействието на DS Music.

CDR Special е уникална платформа за представяне на нови музикални идеи и творби в работни варианти, неиздавани песни, ремикси и редакции. Композициите, създадени с помощта на лаптопи, домашни студия, семплиращи сикуенсъри и дигитални мултитрак рекордери, могат най – после да бъдат представени пред публика от съмишлиници.

Осъществяван от Gavin Alexander и основателят Tony Nwachukwu, CDR Special цели да даде вътрешен поглед към съзнанието на продуцентите на електронна музика. От 2002 техните възторжено приети CDR събития доведоха уникалният им дух до множество градове в Обединеното Кралство и чужбина.

Тяхната цел e до осигурят отразяване на динамиката и развитието на света на хората, които правят музика, като разкриват своите творчески способности с помощта на технологията. Това знание позволява откриването на нова музика, често правена в изолация и цели да демистифицира технологията, като разтваря хоризонтите пред плей листите и класациите

Проектът се състои от:

“Beats To Go’ Workshop” - едно пътешествие в новата музика правене и изграждане на нови продукционни техники;

Представяне на продукционните познания на диджея и продуцент Tony Nwachukwu (Attica Blues/Nepa Recordings).

Уъркшопът ще се състои на 12 и 13 Март 2005 в зала Хеброс Конгресен център Панаирно градче гр. Пловдив /повече информация - www.burntprogress.com /

Burntprogress ще селектирани 10 участници. Всеки кандидат ше бъде известен с email директно от burntprogress - както избраните за участие, така и тези които няма да бъдат одобрени.

Всеки участник ще разполага с музикална работна станция състояща се от:

Apple Mac компютър – min. G4
Propellerheads Reason 2.5
Apple Logic min. 6
MIDI клавиатура
Чифт слушалки

“Beats To Go’ Workshop” е безплатен за участниците, които ще бъдат настанени в х-л Лайпциг и ще разполагат с дневни /20 лв/.

Желаещите трябва да изпратят CD с авторска музика на адрес:
София 1504 ул Мизия №17 DS Music най – късно до 02,03,2005, придружени от кратко CV в което да включат следната информация:

1. Правят ли музика на Apple Mac или PC ?
2. Кратка музикална биография.
3. Каква музика обичат ?
4. Изпълняват ли вокалите в собствените си композиции ?
5. Имат ли издадена музика ?
6. Дата и място на раждане.
7. Email адрес.

Необходимо е владеене на английски език.

Цел на “Beats To Go’ Workshop”

1. Участниците ще развиват творческите си възможности като създават нови композиции използвайки най новите софтуерни сикуенсъри;

2. Участниците ще придобият нови продукционни техники и умения;

3. Участниците ще имат възможност да работят с група хора и споделят опит;

4. Участниците ще могат да получат знания от утвърдени професионалисти в световната музикалната индустрия..

Програма на “Beats To Go’ Workshop”

Ден първи – 12.03.2005
Начало 12.00 ч.

Интро: Какво ще правим ?

Всичко за Reason’ Част I
Всичко за Reason’ Част II
Free time /Mix time

Участниците ще бъдат разделени на двойки и водени от Victor Miller ще получат пълно описание на работата с Propellerhead’s Reason 2.5. Това ще включи преглед на различни функции, инструменти както и изучаване на начина, по който се работи със сикуенсъра и се аранжира трак.

Участниците ще имат и индивидуално време за да развият техните тракове с техническа помощ от Tony Nwachukwu и Victor Miller.

20.00 край на ден първи


Ден втори 13.03.05
Начало10.00 ч.

Какво сте правили?

Free time /Mix time
Track in an afternoon

На участниците ще бъде дадена възможност да чуят помежду си своите тракове от предишният ден, да разменят мнения и продукционни съвети. Ще получат време да доработят и рафинират техните тракове така че да станат готови за представяне на CDR Special event.

След обяд Tony Nwachukwu ще работи с участниците във „Super Group”. По този начин ще обедини творческият принос на участниците в уъркшопа. Завършеният трак също ще бъде представен на CDR Special.

Край на ден втори - 18.00 ч.


“CDR Special”

CDR Special ще се състои на 13 Март 2005 в зала България, Конгресен център Панаирно градче, гр Пловдив

Сетовe:

20.00 CDR Special DJ set Tony Nwachukwu (Attica Blues/Nepa Recordings) &
Gavin Alexander (Call 'n Response)

21.00 Gravity Co. Live

22.30 CDR Special DJ set Tony Nwachukwu (Attica Blues/Nepa Recordings) & Gavin Alexander (Call 'n Response) featuring tracks from the Beats to Go Workshop

Tony Nwachukwu и Gavin Alexander ще завъртат една селекция от неиздавани парчета подбрани от продуценти на прогресивна музика представяики пред света и парчета от Beats To Go’Workshop

Със специалното участие от българска страна на Gravity Co. - група, която не се нуждае от представяне.

Вход с билети на цена 5 лв.
Предварителна продажба на билети:
Музикален център Пловдив “Отец Паисий” №5 /срещу пицария “Верди”/


Подробна информация тук!
Сподели.