3312 кандидати в кастингите за Star Academy

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният риалити формат за музикални таланти Star Academy стартира на 11 април по Нова телевизия. Тримесечното шоу, което ще се помещава в къщата на Big Brother, ще приключи на 18 юли. Квотата за кандидат-звездите е от 14 места - 8 момичета и 6 момчета на възраст между 18 и 23 години.


Кастингите за участници се провеждат в три етапа. Вече премина първият от тях, който бе на локално ниво - в градовете Варна, София, Плевен и Пловдив.

За шест дни в четирите града двете кастинг-комисии прослушаха 3312 кандидати за участие в Star Academy и записаха 70 часа видеоматериал с 904 от тях, съобщиха от New Moment New Ideas.

Предстои видеозаписите да бъдат прегледани в рамките на седмица от кастинг-комисиите, Магърдич Халваджиян – изпълнителен продуцент на шоуто и Иван Тодоров – супевайзер от страна на Нова телевизия.

До 28 март броят на кандидатите ще бъде сведен до 50. От 28 март до 3 април специално за тях в София ще бъде проведен третият и финален етап на кастинга за Star Academy. Той ще се състои пред финалната кастинг-комисия, която ще бъде обявена официално през текущата седмица.

Най-много кандидати за участие в шоуто събра хотел “Експо” в София. Общият им брой достигна 2 158, от които 1 553 през първите два дни на кастинга – 18 и 19 март, и 605 в последния ден, неделя 20 март. Така кастингът в София буквално “удвои” кандидатурите, които до петък бяха 1 007 (от Варна и Пловдив).

Вторият по наплив град е Пловдив. Там явилите се на кастинг достигнаха общ брой от 548 души. Във Варна те са с 89 по-малко - 459, а в Плевен – най-малко – 147 кандидати.

Двете кастинг-комисии са изключително доволни и смятат, че предстои най-трудното, съобщава http://dnes.bg: “Започнахме да преглеждаме записите, изборът ще е много, много труден. Всички, преминали във втори кръг, имат изключителни гласови възможности. Ако до този момент именно гласовите възможности бяха основен критерий, то оттук-насетне основни критерии са сценичното поведение и личните качества, които в съчетание ще направят от Star Academy едно интересно за зрителите риалити шоу. Съжалявамe, че нямахме нито един кандидат с реге”.

“Най-много по време на кастинга звучеше поп-музика, след нея с минимална разлика се нарежда поп-фолка. Имаше много кандидати с класическа музика и автентичен фолклор. Те доказаха високото ниво на музикалната култура и образование в България, но трябваше да изпълнят поне още едно парче, за да демонстрират различна постановка на гласа, която ще се преподава в Академията”, добавят от кастинг-комисиите.

Къщата на Big Brother, където ще се помещава академията, предстои да бъде основно ремонтирана, съобщава сайтът staracademy.start.bg. Холът, кухнята и трапезарията ще бъдат превърнати в учебни стаи. Ще има звукозаписно студио, фитнес салон, зала за танци. Академията ще бъде обезпечена с възможно най-добрата техника за музикални звукозаписи.

Талантите ще имат много музикални инструменти, работещ телевизор и CD плейър. Те няма да са така изолирани от външния свят, както Съквартирантите в Big Brother.

През цялото време на шоуто в Академията ще живеят както самите таланти, така и нейният директор. Постоянните преподаватели ще се редуват в зависимост от академичната програма – вокални упражнения, солфеж, пиано, фитнес или медийно поведение.

Преподаватели ще сформират и журито на Академията. Две седмици след старта на Star Academy преподавателите ще започнат да номинират талантите за елиминиране. Зрителите – както в Big Brother, ще имат крайната дума.

Сподели.