Продажбите на CoD: MW3 на Острова нарастват, FIFA 12 фаулира AC: Revelations

Pinterest LinkedIn +

Call of Duty: Modern Warfare 3 продължава да доминира официалната класация на Великобритания за игри, запазвайки лидерството си за четвърта поредна седмица, като при това продажбите на осмата игра от касовия FPS франчайз на Activision се нараснали с 2%.

Тези на бившия No.1 и една от игрите с най-силен дебют за 2011 г. - FIFA 12, също са се увеличили, в резултат на което предпочитаното от футболните фенове заглавие се е изкачило с три позиции за една седмица до второ място. Това обаче не е повод за тревога за феновете на MW3 – новата най-бързо продавана игра на всички времена (до преди появата й на 8 ноември това бе нейният предшественик – Black Ops) има аванс от 55 000 копия пред FIFA 12.

Жертва на последната стана Assassin's Creed: Revelations, която въпреки появата на PC версията й половин месец след рилийза на четвъртата игра от екшън адвенчър сериите на Ubisoft за PS3 и Xbox 360, вече не е втората, а третата най-продавана игра на Острова.

С рокада в рамките на една позиция Just Dance 3 и The Elder Scrolls 5: Skyrim също са разменили своите места, само че този път активът е за френската компания, а пасивът - за хитовата ролева игра на Bethesda, обявена от критиката за най-доброто заглавие в жанра за 2011 г. Смъквайки се с три позиции надолу от трета, вече не пред, а зад Skyrim е поставено новото попълнение в екшън адвенчър поредица с отворен своят Saints Row - The Third, а веднага зад него се намира пъзелът на Nintendo Professor Layton and the Spectre's Call, който бе No.7 и в предишното издание на класацията.

Следващата позиция е единствената от Топ 40, на която е поставено току-що издадено заглавие - Mario Kart 7 успя да запише по-силно представяне от появилия се преди три седмици Super Mario 3D Land, без да се омаловажава факта, че тогава в топ 10 дебютираха четири нови продукции - Revelations, Saints Row 3, Halo: Combat Evolved Anniversary и Skyward Sword.

Последните две места от настоящия топ 10 остават заети от Battlefield 3 и Super Mario 3D Land, а само три позиции по-назад – на седма, се намира още една DS ексклузивна игра – предназначената за подрастващите Moshi Monsters: Moshling Zoo. Това прави общо 4 DS ексклузивни заглавия сред петнадесетте най-купувани игри на Острова – постижение, с което не може да се похвали нито една друга платформа.

За протокола, в последната четвъртина на UK Top 40 през тази седмица дебютират две Wii ексклузивни танцувални заглавия, но и двете излязоха не миналата, а в седмицата на Деня на благодарността. Това са Abba: You Can Dance, поставена под No. 30 и Zumba Fitness 2 – под No.40. След слабия си старт издадените едновременно с тях Rayman: Origins и Lord of the Rings: War in North скоропостижно напуснаха Топ 40, който се компилира от GfK Chart-Track на базата на продажбите на твърди носители, независимо от продуктовата цена.

Сподели.