Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението (Ghost Rider: Spirit of Vengeance )

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012,95 мин. Режисьори: Браян Тейлър, Марк Невалдайн. Сценаристи: Скот Гимбъл, Сет Хофман. С участието на: Никълъс Кейдж, Идрис Елба, Киаран Хиндс, Виоланте Плачидо, Кристоф Ламбер, Джони Уитуърт и др. Екшън, фентъзи.

За филма: 

За разлика от първата част, чийто сценарист и режисьор е Марк Стивън Джонсън, продължението е поверено на режисьорския тандем "Браян Тейлър и Марк Невалдайн", доказал се като изключително успешен още с хитовия екшън "Огън в кръвта" с Джейсън Стейтъм. 

Никълъс Кейдж ("Чиракът на магьосника", "Сезонът на вещиците") се завръща като един от най-популярните си персонажи - мотициклетиста Джони Блейз, сключил сделка с Дявола. Компания в каста му правят един от Партнират му един от най-известните френски актьори Кристоф Ламбер ("Шотландски боец"), Идрис Елба ("Американски гангстер") и ирландецът Киаран Хиндс ("Ще се лее кръв").

Интересно допълнение към актьорския състав е и красивата италианска актриса Виоланте Плачидо ("Американецът"), която е любопитна и с това, че е дъщеря на един от най-известните италиански актьори - Микеле Плачидо ("Октопод"). 

Историята: 

Убеден, че е прокълнат, Джони Блейз (Никълъс Кейдж) е в самоволно изгнание. Когато монах от таен орден го моли да се завърне, за да защити млада майка (Виоланте Плачидо) и нейния син, той приема задачата, без да подозира пред какво му предстои да се изправи. 


Сподели.