Преустановиха прожекциите на "Светлина в тунела" в Япония

Pinterest LinkedIn +

Продуцираната от Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) фентъзи драма Hereafter с участието на Мат Деймън (Matt Damon) няма да се прожектира повече в японските киносалони, тъй като съдържа сцени, неподходящи за зрителите в разтресената от най-силното земетресение в историята си и опустошена от гигантско цунами азиатска държава.

Това обявиха от Warner Bros. едновременно с новината за отлагането на премиерната дата в Япония на The Rite – психологическият трилър с Антъни Хопкинс (Anthony Hopkins), който излезе в САЩ в последните дни на януари.

Hereafter се появи в киносалоните зад Океана на 22 октомври 2010 г., а прожекциите му в страната на изгряващото слънце стартираха в средата на февруари. Режисираният от Клинт Истууд (Clint Eastwood) филм проследява историите на трима главни герои, сблъскали се по един или друг начин със смъртта. Сред тях е френска телевизионна журналистка, която става очевидец на индонезийските цунами през 2004 г., отнели живота на повече от 230 000 души.

Водени от същите съображения, през последните два дни Sony също обявиха, че отлагат за неопределено време издаването на аркадния рейсър MotorStorm Apocalypse не само в Япония, но и във Великобритания.

Сподели.