Prestigio GeoVision 350 - никога не губиш пътя си

Pinterest LinkedIn +

Моделът GeoVision 350 на Prestigio принадлежи към серията от бюджетни GPS навигационни устройства. Въпреки ниската си цена то обаче предлага наистина високо качество.

GPS-а е изцяло черен, компактен, с обли ръбове, придаващи му елегантен дизайн. Използваната пластмаса е матирана и създава чувство за солидност, за разлика от повечето модели от същата ценова линия. В пакета е включено и 12V зарядно устройство с адаптор за включване към запалката на колата, USB кабел, външна GPS антена и ръководство за употреба.

GeoVision 350 се управлява от процесор Intel на 300MHz. Разполага с вградена, презареждаща се литиево-йонна батерия, позволяваща до три часа работа на автономно захранване. За GPS позциониране се използва 20-канален SiRFStar III GPS чипсет. Операционната му система е Windows CE 4.2, а GPS софтуерът е вече доказалият се iGO. Основното му предимство е простотата и интуитивността на интерфейса му. Не трябва да четете ръководството, за да го използвате за навигация и избор на посока.Цялата информация се показва на основния прозорец: ETA (estimated time of arrival), разстояние до целта, информация за пътя и предстоящите завои и т.н. На картите са разположени и ръководства с обекти, които могат да представляват интерес за водача - бензиностанции, ресторанти, мотели и др. Потребителят може да превключи картата и позицията на колата си от 2D в 3D режим, като софтуерът може да покаже различни пътища до целта (бърз, най-кратък, най-удобен и т.н.). Smart Zoom опцията пък следи за пешеходци пред колата.

Единственият недостатък на устройството е дългото време, необходимо за зареждане на софтуера. След като се включи, трябва да се изчака няколко минути, преди устройството да стане напълно функционално. Веднъж, след като iGO софтуера се зареди обаче, работи доста бързо. Видимостта на картината на 3.5 инчовия дисплей, дори при голям ъгъл, е задоволителна, а самият дисплей е чувствителен на допир и няма контролни бутони.

След като веднъж сте минали по някой път, устройството го запомня в паметта си и може бързо да го зареди отново. Възможно е да се заложат и предварително няколко различни маршрута, които след това се активират само с едно натискане на дисплея.

Въпреки че поддържа гласова навигация, GeoVision 350 ще разочарова потребителите, очакващи от GPS-a си и допълнителни мултимедийни функции. Той не може да се свързва с други устройства (телефон, плейър и т.н.), както и не предлага гледане на клипове или филми.

GeoVision 350 е евтина GPS система, предлагаща всички базови функции, както и няколко допълнителни за класа си. Може да бъде използван както в кола, така и на велосипед, мотоциклет или пеша, заради дългия живот на батерията си. Моделът се предлага с карти за Източна и Западна Европа и България, като по всяко време можете да закупите и инсталирате карти и за други дестинации.Технологични характеристики:
Име: Prestigio GeoVision 350

Размери: 110 х 18 х 86мм
Тегло: 210гр
Дисплей: 3.5" LCD Color, 320х240 Touchscreen
Sirf Star III chipset
1GB вградена памет
Детайлни карти на Източна и Западна Европа и България
CPU 300 Mhz Intel
Windows CE 4.2

Купи от: Plesio
Сподели.