Престъпления без граници (Crossing Lines)

Pinterest LinkedIn +

Crossing Lines (Престъпления без граници) е криминален сериал с класическа структура, много напрежение, достатъчно заплетени случаи, за да ви държи залепени за екрана и доста разнообразен актьорски състав начело с Доналд Съдърланд (Donald Sutherland), Уилям Фикнър (William Fichtner), Габриела Песион (Gabriella Pession) и Ричард Флуд (Richard Flood).

Спечели с "Престъпления без граници", AXN и Avtora.com>>

Освен с двусмисленото си заглавие, подсказващо колкото за основната идея на поредицата, толкова и за факта, че всяко престъпление е прекрачване на определени морални граници, Crossing Lines е особено интересен и защото е сниман в Европа и събира на едно място колоритни актьори от различни националности.

Границите, чието значение е все по-малко за пътуващите из страните от Европейския съюз хора, понякога се оказват пречка за правосъдието. Това се превръща в основен довод за създаването на специално звено към Международния наказателен съд. Екип от брилянтни следователи, които се заемат с разследването на сложни престъпления, за чиито извършители границите очевидно не са пречка.

Идеята:

Създател на Crossing Lines е Едуард Алън Бернеро (Edward Allen Bernero), който е и един от изпълнителните продуценти на поредицата. Бернеро е сценарист и на други добре познати на феновете на криминални сериали заглавия като Criminal Minds и Criminal Minds: Suspect Behavior.

Началото:

Crossing Lines стартира през юни 2012 г. Сериалът е третата оригинална продукция на AXN. Освен от AXN (собственост на Sony Pictures Entertainment) поредицата се излъчва и от няколко европейски телевизии, сред които са френската TF1, италианската Rai 2 и германската Sat.1. В САЩ поредицата върви по NBC. У нас Crossing Lines се излъчва по AXN България от 21 октомври 2013 г.

Първият сезон на Crossing Lines, който включва 10 епизода, е сниман в Париж, Ница и Прага и е посрещнат основно с положителни отзиви от зрителите и критиката. Вторият сезон на сериала, който ще се състои от 12 епизода, е сниман във Франция, Чехия, Монте Карло и България.

Историята:

Специално създаден екип от полицаи, който работи на принципа на ФБР, разследва международни престъпления, извършени на територията на Европа.

Героите и звездите:

Американецът Уилям Фикнър (William Fichtner), когото повечето от вас вероятно са гледали в The Lone Ranger (Самотният рейнджър) и Elysium (Елизиум), този път изненадващо не е в злодейска роля. Той се превъплъщава в образа на Карл Хикман - бивш детектив от полицията на Ню Йорк.

Брилянтен следовател, Хикман е отстранен, след като получава тежка травма по време на работа. Включването му в новосъздадения екип е шансът му да се върне към професията, която означава наистина много за него. Той обаче има основания да се колебае и да се съмнява, че е способен да се справи със задачата.

Едва ли има нужда да изброяваме всички предишни роли на Доналд Съдърланд (Donald Sutherland). В Crossing Lines той е в ролята на Михал Дорн, инспектор от Международния наказателен съд.

Френският актьор Марк Лавоан (Marc Lavoine) е в ролята на лидера на новосъздадения елитен екип Луис Даниел.

Ирландецът Ричард Флуд (Richard Flood) е в ролята на Томи Макконел, експерт по оръжията.

Том Влашика (Tom Wlaschiha), когото феновете на сериали познават от Game of Thrones (Игра на тронове), е в ролята на техническия експерт в екипа Себастиан Бергер.

Габриела Песион (Gabriella Pession) играе италианката Ева Витория, една от дамите в екипа, която въпреки привидно крехката си структура се справя не по-зле от мъжете.

Мун Дайли (Moon Dailly) е в ролята на французойката Ан-Мари Сан.

Сподели.