Премиерата на "Променяне" в Пловдив се разпродаде за по-малко от 24 часа

Pinterest LinkedIn +

Поради нестихващия интерес към моноспектакъла "Променяне" на Йоана Буковска-Давидова бяха обявени нови дати за представления в София и Пловдив преди и след официалната премиера, която ще се състои на камерната сцена в ДТ "Н. О. Масалитинов" в Пловдив на 11 и 12. 03. 2019 г. Билетите за премиерите в Пловдив се изкупиха за един ден. 

На 5 март специален гост на постановката в София ще бъде патронът на представлението – посланичката на Швеция в България Нейно превъзходителство Луиз Бергхолм. Тя ще присъства с голяма част от дипломатическия корпус на Шведското консулство в България. Екипът на "Променяне" има идеята да превърне представлението в празник на Скандинавия и е отправил покана към  дипломатите на Дания, Норвегия и Финландия, които ще имат възможност заедно да отдадат почит и внимание на големите величини в изкуството – Лив Улман и Ингмар Бергман.

"Променяне" е драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман (изд. "Колибри") и отбелязва едновременно нейния 80-годишен юбилей и 100-годишнината от рождението на режисьора Ингмар Бергман. Постановката е част от програмата "Пловдив – европейска столица на културата 2019".

Вече са ясни и датите за април – публиката ще има възможност да съпреживее моноспектакъла на Йоана Буковска-Давидова на 4 и 5 април в "Нов театър" в НДК, София, и на 1 и 15 април в ДТ "Н. О. Масалитинов" в Пловдив.

"Променяне" е първото представление в България (и едно от първите в Европа), което намира пресечна точка между най-новите технологии, киното, интерактивното сценично решение и традиционното въздействие на театралната изразност. Чрез специално разработено приложение зрителите добавят чрез смартфоните си допълнителни реалности към няколко епизода от спектакъла. Същевременно на сцената съжителстват живото, искрено до болка и омагьосващо присъствие на актрисата, заедно с ярки 3D Mapping прожекции, анимации, картини и кино сцени.

Спектакълът вече обра овациите на публиката и критиката с предпремиерните си представления.

Билети за постановките в София са в продажба на касата на "Нов театър" в НДК, Билетен център НДК – на каса и онлайн и в theatre.art.bg.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.