Прекомерното вълнение – хазарт, спортни залози и още…

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли къде е позволено прекомерното вълнение?

Емоции, адреналин и страст към нещо любителско има в много неща от нашия живот.

Хората, които не могат да живеят без приключения и гъделичкащи нерви, никога няма да изчезнат от нашата планета.

Те са готови да харчат пари за забавленията си. Те попълват салдата на различни сайтове, рискуват и понякога печелят.

За това дали си струва да рискувате пари, или не, всеки има свое мнение. Най-важното е да не прекалявате и всичко да е с разум и мярка!

Опасностите от прекомерно вълнение са очевидни, може да попаднете в капан и да кажете сбогом на стабилния финансов живот.

И ако вие сте хазартна личност и обичате този тип вълнения, най-вероятно сте залагали. А какво е да залагате на спортно събитие, без да имате точните футболни прогнози. Залозите са много сложен елемент и се изискват много неща. Възбудата бързо може да нарасне и само най-силно волевите хора могат да кажат „стоп“ на този опият. По принцип е по-добре да не играете за пари, ако не искате да се сблъскате със сериозни проблеми.

Защо е по-добре да не станете играч?

Най-трудното е да оцелееш при загубата на хазарт. В историята има много случаи, когато поради дълг и неуспех хората се опитват да се самоубият.

Това е крайно състояние. Хората рядко се контролират, когато се вълнуват, те се управляват от други сили. Затова трябва непрестанно да се грижите за себе си и да запомните някои неща:

Повишен оптимизъм – Днес определено ще спечеля пари. Така казват почти всички играчи, преди да започнат играта. Положителното отношение в живота е полезно, но не и в областта на възбудата. Като правило то само ще ви подтиква към следващия залог.

Желаните неща изглеждат реални – особено когато искате да изпълните една мечта. Има играчи, които правят планове или дори записват къде ще похарчат спечелените пари. В резултат на това те правят прибързани действия и след това се сблъскват с трудности, в които няма печалба.

Илюзията за контрол над ситуацията – малко от запалените геймъри признават, че имат проблеми. Възбуда, алчност, загуба и печалби, всичко това замъглява до известна степен ума и ви кара да продължите да правите залози.

Популярни стереотипи – много от играчите остават в играта, дори и да имат поредица от неуспехи. Те чуват мнението на експерта, вярват в знаци и суеверия, четат астрологични прогнози и решават да опитат своя късмет. Вярата в победата не се потвърждава от нищо, но все изглежда, че е наоколо.

Липса на информация – никой от почитателите на хазарт не иска да изчисли колко пари отиват на вятъра. Това е разбираемо, защото те се интересуват само от собственото си забогатяване. Реално, ако изчислим според теорията на вероятността, шансовете за спечелване са незначителни.

Играйте или разходвайте пари разумно, всеки човек решава за себе си. В крайна сметка всички сме различни и ако някой изпитват удоволствие от парашутизъм, другите получават необходимия адреналин, рискувайки капитала си.

Съобразявайки някои от тези неща може да правите залози и да действате с разум и интуиция, а не само разчитайки на адреналин!

Успех на всички!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.