Предстоят месечни събития на конференцията за видеоигри Game Dev Summit

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на конференцията за разработчици на видеоигри Game Dev Summit планират провеждането на месечни събития, посветени на най-актуалното в гейминг индустрията в България и по света.

Първото събитие от серията Game Dev Summit Monthly ще се състои на 18 октомври 19:30 ч. в клуб "Culture Beat". На него ще бъде представена най-новата игра на студиото "Haemimont Games" и ще се проведе retro game куиз.

Целта на Game Dev Summit Monthly е да събира на регулярен принцип бързо развиващата се индустрия в България. Организаторите си поставят за цел да развият платформа за конструктивен диалог, обмяна на идеи и съвместни проекти, както и да срещнат създателите на игри с различни групи хора - геймъри, млади професионалисти, медии, инвеститори и др., в неформална и забавна обстановка.

Специален гост на първото Game Dev Summit Monthly събитие ще бъде Габриел Добрев, съосновател и главен изпълнителен директор на "Haemimont Games". Той ще представи за първи път в България най-новата игра на компанията − "Surviving Mars". Впечатляващата sci-fi продукция на компанията, която е в жанра "city builder", ще бъде издадена през 2018 г. от "Paradox Interactive" за Windows, OS X, Linux, PlayStation 4 и Xbox One. "Surviving Mars" ще предостави на играчите възможност да изпробват стратегическите си и логически умения за оцеляване на Марс. В рамките на събитието публиката ще има възможност да види непоказвани у нас детайли за играта.

Втората част на октомврийското издание на Game Dev Summit Monthly ще продължи с пълна сила със започналите по време на фестивала On! Fest 2017 игри – ForPlay Wars, водени от ForPlay.bg. Те ще изправят едни срещу други всички, дръзнали да се нарекат "истински геймъри", в специално подготвен куиз, посветен на ретро игрите. Участниците ще изпитат познанията си и с други теми от любимата ни игрална индустрия. За победителите ще има осигурени награди от "B12 Games".

Сподели.