Потвърдено: прощалното турне на "Slayer" ще мине през София

Pinterest LinkedIn +

Американската траш метъл банда "Slayer" ще свири в София на 11 юли 2019 г.! Шоуто е част от прощалното турне на групата, наречено тематично "Final World Tour".

През януари 2018 г. титаните съкрушиха метъл феновете по цял свят, след като обявиха, че ще се оттеглят от сцената след мащабно прощално световно турне. Тогава обаче още не беше ясно дали то ще мине и през България.

След 37 години на музикалния небосклон, 12 студийни издания, множество златни албуми и безброй концерти "Slayer" безспорно е утвърдено име в музикалната индустрия, част от "Голямата четворка" (The Big Four) в тежкия жанр наред с "Metallica", "Megadeth" и "Anthrax". Една от групите, помогнали за дефинирането на траш метъла като музикален стил.

Дори сред жестоката конкуренция в тази категория носителите на награда "Грами" все още ярко се отличават и остават една от най-влиятелните банди в историята на хеви метъла. С неподражаемите вокали на Том Арая (Tom Araya), с бойните барабани на Пол Бостаф (Paul Bostaph), с режещите рифове на Кери Кинг (Kerry King) и Гари Холт (Gary Holt) и с безкомпромисните си текстове "Slayer" продължава да зарежда феновете си с бунтарска ярост, която не може да бъде надмината от никоя друга банда на света. Едно от най-големите имена в траш метъла в световен мащаб ще остане в историята на музиката с вечни траш класики като "Show No Mercy", "Raining Blood", "Angel Of Death", "South Of Heaven", "Dead Skin Mask", "War Ensemble" и много други.

Последният концерт на "Slayer" в България на 11 юли 2019 г. ще е историческо по рода си събитие, което задължително трябва да бъде посетено от всеки метъл фен, твърдят организаторите на шоуто, които гарантират, че "следващ път няма да има". На концерта са поканени всички родни метъл фенове, както и тези от Сърбия и Македония, откъдето "Final World Tour" няма да мине.

Легендарните музиканти и огромният им екип пристигат за запомнящ се концерт с внушителна продукция, с впечатляващ сценичен декор, светлинно шоу и съпътстващи екстри, като обещават звук, който няма да покаже милост и към най-взискателните и грамотни по темата експерти, каквито са немалка част от метъл феновете.

След като титаните обявиха, че се оттеглят от сцената с прощално световно турне, беше редно то наистина да включва възможно най-много точки на земното кълбо. Само преди броени дни "Slayer", с подкрепата на съмишлениците от "Lamb Of God", "Anthrax" и "Obituary", претопиха остатъка от напълно разпродадени концерти от едномесечната европейска обиколка, планирана като финална. Турнето на "Slayer" обаче беше удължено и периметърът на действие – разширен, като в графика на бандата за 2019 г. вече има не само концерти в Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия и Япония, но и още дати на Стария континент. Там е и датата за шоуто в София.

Билети:
"Рано пиле" на цени от 70/75 лв. (без включена такса за издаване) може да намерите само и единствено в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43) до края на месец декември.

Онлайн билети на цени от 75/80 лв. (без включени банкови, картови и посреднически такси за издаване) директно и само от: http://bit.ly/SlayerBulgaria .

В продажба са пуснати и ограничен брой "Приоритетни" билети, които ще дават право на феновете да влезнат 30 минути преди официалното отваряне на вратите и да заемат първи местата непосредствено пред сцената, като за целта ще бъде създаден специално отделен вход.

Последният концерт на "Slayer" в България ще се проведе на удобна и просторна локация в парка на летище "София". Входът за събитието ще бъде изграден в непосредствена близост до изхода/входа на метростанцията, спирката на автобуси с номера 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички фенове ще отворят точно в 19:00 ч. на 11 юли 2019 г.
Сподели.