Поражение за The Smurfs в UK VGC, Cars 2 настъпиха газта

Pinterest LinkedIn +

След напълно постна откъм нови рилийзи седмица, спортният тренажор Zumba Fitness оглави официалната класация на най-продаваните игри на Острова за десети път, увеличавайки актива си от последователни седмици на върха на седем.

Както и в предишното издание на класацията на GfK Chart-Track, 90% от продажбите на Zumba Fitness са генерирани от потребителите на Wii – една от двете платформи, за които излезе единствената нова игра по рафтовете на Острова – The Smurfs. Гейм адаптацията на широкоекранната продукция, която дебютира начало на американския боксофис, е достъпна и за собствениците  на DS, но се оказа далеч по-малко атрактивна от пълнометражния филм за белгийските анимационни герои и изобщо не намери място в UK Top 40.

Същевременно наскоро издадената адаптация на друг кино блокбъстър - DS, PC, PS3, Wii и Xbox 360 съвместимата Cars 2, се е изкачила с шест позиции до второто място – нов пик в представянето на заглавието. По този начин продължението на уестърн шутъра от първо лице Call of Juarez - The Cartel, което засега е достъпно единствено за PS3 и Xbox 360 потребителите, отстъпва с една позиция до третото място, така както Lego Pirates of the Caribbean отстъпва четвъртата си позиция на експанжъна Just Dance 2: Extra Songs, който прогресира с 14 позиции наведнъж.

Голям скок отбелязва и най-продаваната игра в САЩ за май и юни - L.A. Noire, която бе на 19-то място преди седмица, а сега е на предпоследната позиция от Топ 10, в компанията на FIFA 11 и вездесъщата Call of Duty: Black Ops.
След като придоби титлата Най-бързо продавана игра на всички времена, последното заглавие от FPS поредицата, която вече е забранена за продажба в Норвегия, отново оглави класацията на най-продаваните игри в Steam, този път чрез последното си DLC - Annihilation Content Pack.

В контраст с повечето от последните издания на тази класация, седем от десетте позиции в актуалното са заети от нови заглавия, в това число ремастерираната Batman: Arkham Asylum, поставена на трето място, между E.Y.E: Divine Cybermancy и Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Трите изключения са Sid Meier`s Civilization V – лидерът от миналата седмица, Terraria и Left 4 Dead 2.

Сподели.