Попкорн обикалят света на 12"

Pinterest LinkedIn +

В специализирания холандски музикален сайт www.xpander.nl, е публикувано ревю с висока оценка (8 от 10 точки), за сингъла “Rosendal” на българската формация Popcorn.“Rosendal” e част от продукцията на “PMR” - базиран в Чикаго под-лейбъл на Cobalt recordings http://www.cobaltrecordings.tk, занимаващ се преди с хаус, а сега фокусиран върху techno, tech-house и IDM.

Попкорн записват Rosendal през 2000 година, в норвежкия град Росендал, от където идва и заглавието на работата. Мастериран е от Stereo Jack, със съдействието на of Bash! Records, Берлин. www.bash-again.de , www.stereojack.de .

Договорът за проекта Rosendal в САЩ е подписан през лятото на 2003, като компанията се наема да продуцира записи в САЩ и Русия. Руската електронна група Unit 21 работи съвместно с Попкорн по ремиксите. Имало е идея и за други ремикси, които впоследствие биват отхвърлени.


В Щатите е записан Rosendal [Pisces Is My Brother's Keeper Mix] от Andy Albright в Q101, Чикаго – това помага на парчето да се върти по радиостанциите с предимно черна аудитория, каквато е тази на WNUR, на 89.3 MHZ. http://www.sonicsunset.com/

Проектът има и именит DJ-съпорт (DJ, които го въртят в сетовете си), в лицето на:

Mazi (Audio Soul Project), Harry "Choo Choo" Romero (Subliminal Records), Francois K. (Wave Music, Deep Space), Simon Dunmore (A&R, Defected Records), Miguel Migs (Naked Music)

Наскоро, световноизвестният DJ Mark Farina, също е взел копие на “Rosendal”, а стана известно, че и Lee Burridge (Tyrant, Fabric London) пуска “Rosendal” в култовия лондонски клуб “Fabric”. http://www.fabriclondon.com/ .
Сподели.