Осмото чудо на света – Наташа Атлас пя за българските фенове

Pinterest LinkedIn +

Вчерашният, вече трети, концерт на етно-формацията Transglobal Underground в София, отново се превърна в събитие, което присъствалите дълго ще си спомнят. Този път, за разлика от предишните, публиката имаше късмета да види на сцената и Наташа Атлас – тяхната така чаровна вокалистка и танцьорка.


Концертът, който се явява първи в рамките на фестивала Арена Музика 2004, представи новият албум на формацията, "Impossible Broadcasting", от 2004, издаден от техния собствен лейбъл - Mule Satellite Records. Албумът e записван в шест студия , разпръснати по цял свят, включително и в София. Живата и вдъхновена музика на Трансглобал, (цитра, барабани, перкусии), превръща концертите им в истински празник, който изпълненията на родената в Белгия, англо-египетска певица Наташа Атлас, допълнително украсяват. Така беше и снощи!


Трудно може да се опише с думи магнетичния глас и невероятното сценично присъствие на Наташа Атлас. Тя се появи в пищен лъскав тоалет (който след това на няколко пъти смени), на четвъртото парче от сета на Трансглобал и до финала на концерта, с невероятното си пеене и екзотични танци, буквално омагьоса българските фенове. Завихрилото се в центъра на публиката огнено шоу по време на част от изпълненията на Трансглобал, допълнително подсилваше емоционалното възприемане на екзотичните ритми, леещи се от сцената. Може да се каже, че музикантите даваха всичко от себе си и това се усещаше от публиката, която дълго време отказваше да повярва, че този концерт може да свърши.

След края на шоуто, на импровизирана среща, организирана от Световната музикална програма - Кречтало и Българският музикален портал - Avtora.com, Наташа Атлас сe срещна с фенове, за да си поговори с тях и да остави специални подаръци - свои бижута и дрехи, които е носила по време на концерти, включително и от току що приключилото шоу. Развълнувана, тя сподели, че преди минути завършилия концерт е бил един от най-добрите в цялата й кариера.

Преди Трансглобал Ъндърграунд, на сцената бяха
немско-българската група Sensophonix и Transformation, които излизат за трети път на една сцена с хедлайнерите. По неизвестни причини Kalekovci не се появиха. За съжаление, вокалистката на Transformation, народната певица Снежка Борисова, бе болна, но групата се появи в разширен състав - с МС, вокалистка и живи барабани (Църо) и чудесно подгря публиката непосредствено преди Transglobal Undergruond.


Sensophonix

Transformation


Transglobal UndergroundСнимки: Avtora.com
Сподели.