Поп арт и поп фолк - една неделима комбинация! Глория и Камелия се преклониха пред Анди Уорхол

Pinterest LinkedIn +

Има два варианта никога да не сте чували името "Анди Уорхол" - или все още сте в невръстна възраст или ни гостувате от друга планета.

И като заговорихме за гостуване, няма как да споменем знаменателното събитие - седмицата на прочутия гуру на поп арта в София. От 22 до 30 март, в столицата ще бъде представена серията от 10 легендарни портрети на филмовата икона Мерилин Монро, дело на Уорхол.

Те ще могат да се видят в Музейната галерия за модерното изкуство, а ако все още не сте убедени, че си заслужават вниманието ви, ще споделим, че всяка един оригинален кадър от серията се продава за суми над 200 хиляди долара.

Откриването на изложбата е на 22 март, като специален акцент ще е благотворителното събиране на средства за създаване на Детска академия за изобразително изкуство.

Сред звездите на откриването ще присъстват най-големите имена от... попфолк бранша, колкото и странна комбинация да ни се струва лично на нас съчетанието "поп арт и поп фолк".

Очаква се Уорхол да бъде "почетен" с присъствие от страна на Преслава, Камелия, Глория, ДесиСлава, Емилия и други знаменателни фигури в артистичните среди.

И за да се върнем на темата за легендарния американски художник, обещаваме в най-скоро време да ви представим както собствената му биография, така и най-открояващите се му творби (колкото и трудна задача е това)...

Сподели.