"Полунощ в Париж" на Уди Алън открива фестивала в Кан

Pinterest LinkedIn +

Предстоящото 64-то издание на кинофестивала в Кан ще бъде открито от новия филм на Уди Алън (Woody Allen) – "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris). Романтичната комедия, събитията в която се развиват в Париж, е с участието на звезди като носителката на Оскар Марион Котиярд (Marion Cotillard), Рейчъл МакАдамс (Rachel MacAdams), Ейдриън Броуди (Adrian Brody) и Оуен Уилсън (Owen Wilson).

Най-любопитното име обаче, е това на президентшата на Франция Карла Бруни-Саркози (Carla Bruni-Sarkozy), за която епизодичната роля в лентата е дебют в света на киното.

С появата си в Кан, "Полунощ в Париж" всъщност ще направи и премиерата си на голям екран, тъй като след нея филмът тръгва по киносалоните във Франция, а в останалите страни се очаква да излезе през септември.

"Полунощ в Париж" няма да е част от конкурсната програма (по традиция Уди Алън отказва да участва в нея), чиято селекция ще разберем през април. Фестивалът ще се проведе от 11 до 22 май, като председател на журито тази година е легендата Робърт де Ниро (Robert de Niro).

Сподели.